FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb uskoro s kvalitetnijom turističkom uslugom za gluhe i nagluhe

Autor: dber
ZAGREB, 21. svibnja 2013. (Hina) - Grad Zagreb uskoro bi mogao pružiti kvalitetniju turističku uslugu za gluhe i nagluhe osobe, kroz projekt Udruge za kulturu osoba oštećena sluha Hrvatske "Svijet tišine", a u čijoj je organizaciji novinar i voditelj iz SAD-a Joel Barish danas posjetio zagrebačku Gradsku upravu.

Barish je u Zagreb došao u pratnji snimatelja Davida Letklewicza i dvojice japanskih novinara koji zajedno čine ekipu američke TV emisije "Bez granica". Dosad su obišli 70 zemalja Europe i svijeta gdje su pratili standard života gluhih osoba.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ukratko im je predstavio što je Grad učinio i čini kako bi sugrađanima s bilo kojom vrstom invaliditeta olakšao svakodnevicu, u skladu s Zagrebačkom strategijom za osobe s invaliditetom, što su gosti ocijenili vrlo visokom ocjenom, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Izdvojio je i europsku nagradu za mobilnost koju je Zagreb prošle godine osvojio u konkurenciji 2500 gradova te činjenicu da je lokalnim izborima po prvi puta u Gradsku skupštinu ušla gluha osoba kao gradska zastupnica.

S američkim gostima u Gradsku upravu su došle i predsjednica udruge "Svijet tišine" Vanda Šagovac i tumačica/prevoditeljica znakovnog jezika Renata Hrsan.

Susretu je nazočila zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, pročelnica za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna te zamjenik pročelnika za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić.

(Hina) xbdj ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙