FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Selimović: nije bila ugrožena sigurnost u zgradi institucija BiH

Autor: zkre
SARAJEVO, 14. lipnja 2013. (Hina) - Ravnatelj Uprave za koordinacijsku policijskih tijela BiH Himzo Selimović izjavio je u petak da nijednog trenutka nije bila ugrožna sigurnost u zgradi zajedničkih institucija BiH za vrijeme prosvjeda u Sarajevu protekloga četvrtka dodajući ipak da je za 1.750 najviših državnih dužnosnika, stranih diplomata i bankara te zaposlenika bila onemogućena slobodna kretanja.

Uprava za koordinaciju policijskih tijela danas je takav izvještaj uputila predsjedatelju Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandi, ministarstvu sigurnosti BiH i neovisnom odboru Parlamentarne skupštine BiH s pojedinostima o policijskim mjerama koje su poduzete za vrijeme prosvjeda koji je prerastao u talačku krizu.

"Ni u jednom trenutku sigurnost osoba u objektima institucija BiH kao ni samih objekata nije bila ugrožena ali je bilo ograničeno kretanje dok se nisu stvorili potpuno sigurni uvjeti za evakuaciju a što je učinjeno u 03.30 sati", rekao je Selimović medijima u Sarajevu. Pojasnio je da je tada 1.750 osoba posve sigurno evakuirano iz objekata institucija BiH.

Ravnatelj Uprave za koordinaciju policijskih agencija u BiH naveo je da je u informaciji sadržane sve mjere koje je policija poduzimala tijekom prosvjeda i blokade institucija BiH te su predložili dodatne mjere za unaprijeđenje sigurnosti ovih objekata.

(Hina) xzkre ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙