FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDA BiH: neutemeljene presude Simatoviću i Stanišiću

Autor: rmav
SARAJEVO, 30. svibnja 2013.(Hina) - Stranka demokratske akcije Bosne i Hercegovine (SDA) pridružila se u četvrtak osudama presude bivšim visokim srbijanskim dužnosnicima Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću.

U priopćenju SDA ističe se kako su u toj stranci iznenađeni odlukom Haškog tribunala da od optužbi za teške ratne zločine i sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu oslobodi šefa državne sigurnosti Srbije Jovicu Stanišića i njegovog pomoćnika Franka Simatovića.

"Oslobađanje generala Perišića, a sada Stanišića i Simatovića, činjenice su koje pokazuju i dokazuju da je promijenjena politika Haaškog tribunala s primarnim ciljem aboliranja Srbije od odgovornosti za agresiju i ratna stradanja u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj", stoji u priopćenju.

Dodaje se kako je očito da su neki politički centri na ovaj način željeli nagraditi Srbiju za iskazanu kooperativnost, smatrajući da to istodobno može doprinijeti regionalnoj stabilnosti, a na štetu žrtava najbrutalnijih ratnih zločina i etničkog čišćenja teritorija počinjenih u Europi nakon Drugog svjetskog rata.

"Do pomirenja i normalizacije odnosa u regiji može se doći samo istinom i pravdom, a današnja presuda, nažalost, umjesto istine i pravde donosi neistinu i nepravdu", prioćila je SDA, uz nadu da će po žalbi tužiteljstva drugostupanjsko vijeće donijeti drugačiju presudu i pravdu za žrtve i njihove obitelji.

(Hina) xrmav ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙