FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konstituirano Gradsko vijeće Duge Rese

Autor: vhor
DUGA RESA, 14. lipnja 2013. (Hina) - Konstituirano je Gradsko vijeće Duge Rese za čijeg je predsjednika danas izabran Zlatko Grčić (HDZ), a za njegove zamjenike Ivica Radočaj (HSLS) i Paulina Čavlović (HSP AS).

Od ukupno 17 vijećnika za njih je glasovalo devet vijećnika - četiri vijećnika HDZ-a, po jedan vijećnik HSLS-a, Akcije umirovljenici zajedno (AUS), HNS-a i HSP-a dr. Ante Starčevića te nezavisni vijećnik Marko Galović.

Grčić je izrazio zadovoljstvo što ga je kao HDZ-ova kandidata poduprla većina vijećnika, a u izjavi za novinare rekao je kako u ovom sazivu dugoreškoga Gradskog vijeća sigurno može računati samo na potporu pet vijećnika s koalicijske liste HDZ-HSLS-Zeleni zajedno, no da računa na ozbiljnost gradskih vijećnika.

"Znali smo da nemamo većinu i nismo lobirali okolo. Smatramo kako je svima jasno: ako se npr. ne izglasuje gradski proračun, slijede novi izbori, i da mi tu kao HDZ nećemo nekakvu posebnu odgovornost", rekao je Grčić.

Istaknuo je kako se nada dobroj suradnji s gradonačelnikom Ivanom Baršićem (HSS), koji je tu dužnost obnašao i u prošlome mandatu.

HSS-ovac Ivan Baršić osvojio je izvršnu vlast u koaliciji s Hrvatskom strankom prava dr. Ante Starčevića (HSP AS), a danas se pokazalo da u Gradskome vijeću nema dovoljno vijećnika za sigurno provođenje svojega izbornog programa.

"Morat ću izvršnu vlast obnašati kroz kohabitaciju - moja je obveza da kroz Gradsko vijeće proguram što više od svojega izbornog programa na temelju kojeg su mi građani dali povjerenje za gradonačelnika. Jasno mi je da će već kod izglasavanja proračuna biti svakakvih rasprava, ali nadam se da će vijećnici uvažavati činjenicu da nisu samo oni izabrani demokratskim putem, nego i izvršna vlast", rekao je Baršić.

U Gradskome vijeću četiri su vijećnika HDZ-a, tri HSS-a i dva SDP-a te po jedan vijećnik HSLS-a, HSP-a AS, HSU-a, HNS-a, HL-a, AUZ-a i nezavisni vijećnici Blaženka Petrak i Marko Galović.

(Hina) xvhor ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙