FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marasova potpora SDP-ovim kandidatima u Karlovačkoj županiji

Autor: vhor
KARLOVAC, 28. svibnja 2013. (Hina) - Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras obišao je danas Ogulin, Dugu Resu i Karlovac te je večeras u stranačkim prostorijama SDP-a Karlovačke županije održao konferenciju za novinare na kojoj je podupro kandidata za župana Borisa Ožanića i SDP-ove kandidate za gradonačelnike Karlovca, Ogulina i Duge Rese.

Za Karlovačku županiju i grad Karlovac rekao je kako vjeruje da uz nekoliko jakih i velikih poduzeća, uz vodstvo Borisa Ožanića kao župana i Josipa Benčića kao gradonačelnika, ako im birači u nedjelju daju povjerenje, „mogu bolje i dalje“.

Naveo je primjer Bjelolasice, koju sadašnji župan Vučić, kako je rekao, "ne samo da nije uspio razviti, nego je ona i propala" zato što se ne može samo čekati da država nešto učini, nego treba puno rada i regionalne i lokalne vlasti kako bi napredovali gospodarstvo i turizam.

Govoreći o Karlovcu i kandidatu Josipu Benčiću, istaknuo je da Karlovac ima snažnu industriju, ali mu, uz HDZ-ova gradonačelnika Jelića, koji u svojim javnim istupima jasno daje do znanja da ga zanimaju sasvim druge teme, propada malo i srednje poduzetništvo. Dodao je da Josip Benčić ima znanje i snagu za razvoj poduzetništva.

Karlovac ima dobru poslovnu zonu, ali ne i dovoljno investitora. Karlovcu treba čovjek koji će znati koordinirati potpore s državne razine i europskih fondova za razvoj lokalnoga gospodarstva i otvaranje radnih mjesta, a ne gradonačelnika kojeg zanimaju sasvim druge teme, rekao je .

Podupirući kandidatkinju Vesnu Brezović za gradonačelnicu Duge Rese, Maras je na sličan način kritizirao i izostanak podrške Auto kampu Slapić, koji se u županijskim službama "neprimjereno dugo bori za građevnu dozvolu za proširenje sanitarnog čvora kada želi uložiti milijun kuna, a kamp je to koji prima godišnje deset tisuća posjetitelja. Uz pravu bi podršku mogao ugostiti i 20 tisuća gostiju, rekao je .

Govoreći o Ogulinu i Ivanu Vukoviću, SDP-ovu kandidatu koji je, kako je rekao ministar Maras, u drugi izborni krug ušao „egal“ s HDZ-ovim kandidatom, Maras je ustvrdio da je Ogulin primjer kako je HDZ vodio državu i gradove. U Ogulinu je uređen lijep park, grad dobro izgleda, ali radnih mjesta nema, a poduzetnička zona je neiskorištena.

Građani ne žele kontinuitet takve politike. Da žele, ne bi bilo drugog kruga, rekao je ministar Maras i Ogulince i birače drugih gradova pozvao na promjene jer će SDP-ovi kandidati ispuniti ono što su obećali zato što ne obećavaju ono što ne mogu realizirati.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙