FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vasilić: PGS nije ostvario planirano, ali nismo nezadovoljni

Autor: dsil
RIJEKA, 13. lipnja 2013. (Hina) - Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić danas je iznio ocjenu Predsjedništva stranke po kojoj PGS na proteklim lokalnim izborima nije ostvario planove koje je pred sebe postavio, ali da u stranci nisu nezadovoljni izbornim rezultatom.

Vasilić je na konferenciji za novinare istaknuo kako je jedini relevantan, usporediv rezultat broj osvojenih mjesta u Županijskoj skupštini PGŽ. Tu je PGS u koaliciji s Akcijom mladih i Liburnijskom strankom osvojio šest vijećničkih mjesta te je po rezultatima treća politička snaga u Županijskoj skupštini, naveo je Vasilić.

Kazao je da je stranka ukupno osvojila 52 vijećnička mjesta u općinama i gradovima županije, što je za sedam manje u odnosu na izbore prije četiri godine.

Vasilić je u ime Predsjedništva izrazio nezadovoljstvo ostvarenim rezultatima na izvršnim funkcijama u Delnicama te općinama Kostrena i Jelenje, gdje je dosad PGS imao gradonačenika i načelnike, a na proteklim je izborima izgubio pozicije.

Razloge vidi u tomu što su PGS-ovci tamo bili dugogodišnji nositelji izvršne vlasti te su birači željeli nova lica na tim mjestima. Uz to, dodao je, PGS-ovi kandidati za gradonačelnike i načelnike nisu uspjeli oko sebe okupiti dovoljno podrške drugih političkih snaga u drugom izbornom krugu.

Odgovarajući novinarima Vasilić je rekao kako u PGS-u, nakon ovih rezultata i činjenice da su trojica dosadašnjih gradonačelnika i načelnika koji su izgubili izbore i potpredsjednici stranke (Marijan Pleše u Delnicama, Branko Juretić u Jelenju i Miroslav Uljan u Kostreni), ne namjeravaju provesti unutarstranačke izbore.

Naglasio je kako njih trojica ostaju na svojim funkcijama jer su ostvarili korektne rezultate u predstavničkim tijelima, a unutarstranački izbori bili su prije tek godinu dana.

Vasilić je rekao i kako su u stranci nezadovoljni ostvarenim rezultatom njihova kandidata za riječkog gradonačelnika Nikole Ivaniša. "Išli smo s vlastitim kandidatom za gradonačelnika jer samo stranke ili političke grupacije s gradonačelničkim kandidatom predstavljaju ozbiljne takmace na izborima, jer kandidat za gradonačelnika povlači i kandidacijsku listu. Nismo imali druge kandidate za gradonačelnika osim Ivaniša", poručio je.

(Hina) xdsil ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙