FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Rijeci, Cresu, Crikvenici, Fužinama i Rabu gradonačaelnici osvojili još jedan mandat

Autor: hsup
RIJEKA , 3. lipnja 2013. (Hina) - Prema privremenim neslužbenim rezultatima lokalnih izbora, Kraljevica, Delnice, Kostrena, Lovran, Omišalj i Vrbovsko u Primorsko-goranskoj županiji imaju nove načelnike i gradonačelnike, dok su po još jedan mandat osvojili primjerice čelni ljudi u Rijeci, Cresu, Crikvenici, Fužinama i Rabu.

Nada Turina Đurić (HNS, HSU)) izabrana je danas za gradonačelnicu Kraljevice, osvojivši 51,45 posto glasova, dok je njen protukandidat Željko Galler (HDZ) osvojio 46,09 posto glasova.

Po podacima DIP-a, obrađena su sva biračka mjesta u svim gradovima i općinama u Primorsko-goranskoj županiji, a u Rijeci je s osvojenih 67,67 posto glasova peti mandat osvojio Vojko Obersnel (SDP), kandidat sedmeročlane Koalicije 2020. Hrvoje Burić , kandidat koalicije HDZ-HSS-HSP AS dobio je 30,02 posto glasova.

Novi gradonačelnik Delnica je kandidat grupe birača Ivica Knežević, koji je osvojio 65,49 posto glasova, dok je dosadašnji gradonačelnik Marijan Pleše (PGS) dobio 33,02 posto.

U Cresu, je pobjedu i još jedan mandat osvojio Kristijan Jurjako (HNS,SDP,PGS,IDS,HSU), a Gaetano Negovetić (HDZ,HSS) dobio je 37,85 posto glasova.

Kao i u Cresu, novi mandat u Crikvenici osvojio je dosadašnji gradonačelnik Damir Rukavina (HDZ,HSP AS, HSS,HSP, DC), a Dino Manestar (SDP,PGS,HNS,HSLS,HSU,ZS) osvojio je 40,91 posto.

Načelnik Fužina ostaje Marinko Kauzlarić, kandidat grupe birača, koji je dobio 52,27 posto glasova, dok je njegova protukandidatkinja Goranka Čebuhar (HNS,HSU) osvojila 46,8 posto glasova.

U Čabru je pobijedio SDP-ovac Kristijan Rajšel, koji je osvojio 60,95 posto glasova, a HDZ-ovac Zvonimir Lipovac dobio je 37,68 posto glasova.

U općini Klana još jedan mandat osvojio je Matija Laginja, (HDZ) s 54,51 posto glasova, a Slavko Gauš (PGS) dobio je 43,56 posto glasova.

Miroslav Uljan (PGS, SDP) više neće biti načelnik Kostrene, jer je Mirela Marunić (HNS,HSLS,HSU,ZS) dobila 53,15 posto, a Uljan 45,39 posto glasova.

Mandat u Lokvama osvojio je Toni Štimac (SDP,HSLS), koji je dobio 54,56 posto, dok je dosadašnji načelnik Anton Mihelčić (HDZ,HSS,HSP) dobio 43,24 posto glasova.

Novi načelnik Lovrana bit će Alan Sanković (AM,LIST,PGS), s osvojenih 57,74 posto, dok je načelnik u prošlom mandatu Emil Gržin (SDP, HNS) dobio 40,74 posto glasova.

Mario Ćiković (SDP,HNS,HSU,IDS) bit će načelnik Matulja u još jednom mandatu jer je osvojio 55,01, posto glasova, dok je Mladen Prenc (PGS) dobio 43,55 posto glasova.

Nova načelnica Omišlja bit će Mirela Ahmetović (SDP,HNS), koja je osvojila 50,03 posto glasova, dok je Tomo Šparožić, kao kandidat grupe birača i dosadašnji načelnik, osvojio 47,77 posto glasova. Zanimljivost izbora u Omišlju bila je u tome što je, uz ostale, kandidatkinju SDP-a u drugom krugu podupro i HDZ.

U Puntu je mandat osvojio Marinko Žic (SDP,HSU) s 56,82 posto glasova, dok je Danijel Biljan, kandidat grupe birača dobio 41,4 posto glasova.

Rapska gradonačelnica ostaje Rosanda Krstinić-Guščić (SDP,HNS,HSU) s osvojenih 49,6 posto glasova, dok je Nikola Grgurić (HDZ,HSP,AS, HSS, RPS) dobio 48,43 posto glasova.

U Vinodolskoj općini još jedan mandat osvojio je Ivica Crnić (SDP,HSS, PGS, HSLS) s 51,13 posto, a Zoran Spoja (HNS,HSU) dobio je 47,75 posto glasova.

Nova načelnica općine Viškovo je ponovno iz redova SDP-a, Sanja Udović (SDP,HNS,IDS,ZS), s 49,8 posto osvojenih glasova, u odnosu na Duška Brkića (HDZ,HSS), koji je dobio 48,41 posto.

Do promjene je došlo i u Vrbovskom u kojem je s 50,04 posto glasova pobijedio kandidat grupe birača Dražen Mufić, a dosadašnji gradonačelnik Željko Mirković (SDP,PGS,HNS,HSU,SDSS) osvojio je 48,45 posto glasova.

(Hina) xhsup yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙