FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Perhoč zadovoljan ulaskom u drugi krug

Autor: tjak
ČAKOVEC, 20. svibnja 2013. (Hina) - Međimurski župan i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Međimurja Ivan Perhoč u izjavi za medije rekao je kako je njegov ulazak u drugi krug očekivani rezultat.

Očekivao je između 30 i 40 posto glasova, što je i ostvareno , a ulazak Matije Posavca, s kojim je protekle četiri godine obnašao izvršnu vlast, u drugi krug dokaz je da je dosadašnja politka bila dobra, rekao je.

Perhoč je izrazio zadovoljstvo ostankom na vlasti u Čakovcu, najvećoj međimurskoj općini Nedelišće te u općinama Sveti Juraj na Bregu i Goričan, ali je neugodno iznenađen gubitkom Strahoninca i Svete Marije.

Iako smatra kako je prerano govoriti o predizbornim koalicijama Perhoč je rekao kako će razgovarati sa svima koji su ušli u Skupštinu Međimurske županije.

Zamjenik međimurskog župana i predsjednik HNS-a Međimurske županije Matija Posavec kazao je kako je njegov ulazak u drugi krug izbora za međimurskog župana dokaz rada prošle četiri godine, a ne samo u predizbornoj kampanji.

Smatra da skorim ulaskom Hrvatske u EU Međimurje treba novu, mladu snagu koja će znati iskoristiti potencijale koje nude EU fondovi. Posavec je također izrazio zadovoljstvo rezultatima liste za županijsku skupštinu kao i na razinama općina i gradova.

Prvi čovjek međimurskog HDZ-a i kandidat stranke za međimurskog župana Darko Horvat pak je rekao kako je treće mjesto očekivan rezultat, a u županijskoj skupštini očekuje 10 mjesta.

Odlične rezultate, naglasio je, ostvarili su kandidati za gradove Mursko Središće i Prelog.

U Murskom Središću Dražen Srpak je pobijedio, dok Ljubomir Kolarek vodi protiv aktualnog HNS-ovog gradonačelnika Dragutina Glavine.

(Hina) xtjak yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙