FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba "Be CROative" u Berlinu

Autor: dsta
ZAGREB/BERLIN, 12. lipnja 2013. (Hina) - U povodu obilježavanja povijesnog dana ulaska Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije Hrvatska gospodarska komora, u suradnji s Veleposlanstvom RH u Njemačkoj i Turističkom zajednicom grada Zagreb od 12. do 14. lipnja na trgu Potsdamer Platz u Berlinu predstavlja svjetski poznatu izložbu "Be CROative".

Podsjećajući kako je upravo Njemačka prošlotjednim ratificiranjem hrvatskog pristupnog sporazuma potpuno otvorila Hrvatskoj vrata u EU, potpredsjednica HGK Vesna Trnokop Tanta prilikom otvaranja izložbe kazala je kako nije slučajnost što je odabran ovaj trenutak za izložbu "Be CROative" u Berlinu.

Njemačka je jedno od najvećih gospodarstva u Europi i svijetu, ali i jedan od najznačajnijih hrvatskih gospodarskih partnera, a već dugi niz godina bilježi sigurno prvo mjesto po broju dolazaka stranih turista u Hrvatsku, s gotovo dva milijuna posjetitelja, istaknula je.

Izložba koja je od danas otvorena za posjetitelje predstavljena je konceptom koji prikazuje tri aspekta Hrvatske 21. stoljeća - njezinu prošlost (predstavljanje hrvatskih znanstvenika/inovatora/umjetnika i njihovih djela kroz povijest), sadašnjost (predstavljanje najkvalitetnijih hrvatskih proizvoda, nositelja znakova “Hrvatska kvaliteta” i “Izvorno hrvatsko” te prirodnih ljepota Hrvatske) te budućnost (predstavljanje Hrvatske kao investicijske destinacije).

Vizualni izgled izložbenog prostora temelji se na korištenju oblika kocke koji simbolički predstavlja Hrvatsku, a multimedijalna izložba na principu "gledaj, slušaj, osjeti" dočarava posjetiteljima Hrvatsku u njenom najboljem izdanju, ističu iz HGK.

U luksuznim staklenim vitrinama izloženi su mnogi hrvatski proizvodi, nositelji znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta" te svjetski poznati izumi Hrvata, dok se na videozidu prikazuju slike hrvatskih proizvoda popraćene tipičnim zvukovima mora, galebova, cvrčaka i dalmatinskih kampanela.

Svi proizvodi prezentirani su putem promotivnih videospotova koji se izmjenjuju na plazmama tijekom trajanja izložbe te promotivnih CD-ova i kataloga koji se dijele posjetiteljima.

Osim izložbenog prostora na Potsdamer Platzu, na info pultu na Pariser Platzu kod Brandenburških vrata građanima se dijele letci s pozivom na izložbu "Be CROative" kao i brojni promotivni materijali koji predstavljaju Hrvatsku, njene kvalitetne proizvode te turističku ponudu.

Druge dvije izložbe "Be CROative" održat će se u Bruxellesu od 24. do 28. lipnja u povodu proslave Dana državnosti te u Strasbourgu od 1. do 5. srpnja u povodu zasjedanja Europskog parlamenta u kojemu će Hrvatska po prvi put imati svoje punopravne predstavnike.

(Hina) xpp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙