FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenski gradonačelnik i župan dogovorili suradnju grada i županije

Autor: jdev
ŠIBENIK, 12. lipnja 2013. (Hina) - Novoizabrani čelnici Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije Željko Burić i Goran Pauk sastali su se danas u gradonačelnikovu uredu na radnom sastanku gdje su dogovarali bolju suradnju grada i županije u novom mandatu.

Grdaonačelnik Burić i župan Pauk tom su prigodom osnovali i akcijske timove koji bi trebali razriješiti sve nesuglasice koje su u proteklom mandatu postojale između grada i županije.

U roku od 15 dana, akcijski timovi bi gradonačelniku i županu trebali predložiti rješenja najvećih problema, koja će biti utemeljena na struci i zakonu, kazao je Burić.

To se, naglasio je, prije svega odnosi na pitanje gospodarenja tvrtkom za Regionalni centar za odlaganje otpada na Bikarcu, kao i definiranje odgovornost u gospodarenju pomorskim dobrom na kojem se nalaze tvrđava sv. Nikole, uvala Vrnaža i kupalište Jadrija. Od akcijskih timova se očekuje i rješavanje pitanja razvoja visokog školstva u Šibeniku.

Župan Pauk rekao je kako od timova očekuje i da u zadanom roku "iskristaliziraju" stav Grada oko II. faze projekta na Bikarcu, te da riješe žalbu Grada Šibenika na koncesiju koju je županija izdala javnoj ustanovi za gospodarenje zaštićenim područjima nad tvrđavom sv. Nikole u šibenskom kanalu.

Napomenuo je kako se, da bi Grad preuzeo nadležnost nad kupalištem Jadrija, trebaju donijeti prostorni planovi koji će to urediti.

(Hina) xjdev ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙