FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Burić novi gradonačelnik Šibenika- Pauk novi-stari župan

Autor: jdev
ŠIBENIK , 2. lipnja 2013. (Hina) - Željko Burić, kandidat koalicije HDZ-HSP AS-HSS-HČSP novi gradonačelnik Šibenika koji je osvojio 49,84 posto glasova, večeras je rekao kako je to bila teška i neizvjesna borba do samoga kraja.

Zahvalio se svim građanima koji su mu dali glas, te rekao da je cilj ostvaren, prikupljeno je deset tisuća glasova Šibenčana, što je bilo dovoljno za pobjedu.Došlo je vrijeme da Šibenik krene u pravom smjeru i da u tome sudjeluju svi građani – kazao je Burić.

Dr. Ante Županović, dosadašnji gradonačelnik Šibenika gubitnik ovih izbora priznao je poraz i zahvalio biračima na podršci koju su mu iskazali.

"Moram čestitati protivniku, dr. Željku Buriću na pobjedi. Spornih momenata ima na određenim biračkim mjestima, no vidjet ćemo što će s tim biti. Pobjedu je dr. Burić odnio za prsa. Nadam se kako će uspješno voditi ovaj grad", kazao je Županović.

Franko Vidović, kandidat za zamjenika gradonačelnika Šibenika i predsjednik šibenskog SDP-a kratko je rekao kako se mora čestitati pobjedniku koji je bio bolji. Nadam se da će sve ono što su obećali za Šibenik i ispuniti, rekao je Vidović.

Šibensko-kninska županija ima novog – starog župana Gorana Pauka (55,37 posto glasova), kandidata HDZ-ove koalicije.

Očekivao sam pobjedu u drugom krugu. Oba dva, oba su pala, rekao je Pauk komentirajući i pobjedu u gradu Šibeniku.

Paukova protukandidatkinja Anita Bara (SDP-HNS-HSLS-HSU) osvojila je 44,43 posto glasova.

(Hina) xjdev yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙