FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 11. lipnja

Autor: dduk
ZAGREB, 10. lipnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 11. lipnja.

ZAGREB - Poslovno-inovacijska agencija BICRO organizira radionicu o projektu "EVLIA - Vrijednost intelektualne imovine kao dodatna poluga pri financiranju malih i srednjih poduzeća". U sklopu radionice održava se okrugli stol o izazovima procjene vrijednosti intelektualnog vlasništva i financiranju inovativnih tvrtki. ELVIA projekt financiran je u sklopu međunarodnog programa Jugoistočna Europa, u kojem BICRO sudjeluje kao partner. Cilj mu je razviti metodologiju za financijsku procjenu vrijednosti nematerijalne imovine malih i srednjih poduzeća (10,00 sati, Hotel Hilton, Ulica grada Vukovara 269a).

RIJEKA - Predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja govorit će na okruglom stolu o nacrtima novih zakona kojima se uređuju prostorno uređenje, gradnja i inspekcijsko postupanje. Nacrti su objavljeni 20. svibnja i od tada teče javna rasprava koja traje do 20. lipnja, unutar koje se organiziraju tribine, okrugli stolovi i medijska predstavljanja po županijama (11,00 sati, Hrvatska gospodarska komora, Bulevar oslobođenja 23).

ZAGREB - Razvojna agencija Zagreb - TPZ i Hewlett-Packard potpisat će Memorandum o razumijevanju, a njihovi predstavnici ujedno će najaviti otvaranje Hewlett-Packardova demo-laboratorija u prostorima TPZ-a (14,00 sati, Zagreb - TPZ, Ulica Dragutina Golika 63).

ZAGREB - U Hrvatskoj je u travnju prikupljeno 43.055 tona kravljeg mlijeka, što je u odnosu na travanj 2012. godine smanjenje za 20,3 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Travanj je tako deseti mjesec za redom u kojem statistika bilježi pad otkupljenih količina mlijeka, a osmi mjesec za redom smanjenje je veće od 10 posto. Podaci DZS-a pokazuju da je u travnju u odnosu na isti mjesec 2012. smanjena proizvodnja mlijeka za piće, vrhnja i maslaca, dok je povećana proizvodnja fermentiranih proizvoda i sira. Tako je mlijeka za piće proizvedeno 28,6 posto manje nego u travnju 2012., odnosno 17.383 tona, proizvodnja maslaca smanjena je za 8,2 posto, na 336 tona, a proizvodnja vrhnja za 6,9 posto, na 2.046 tona. Fermentiranih proizvoda je u travnju proizvedeno 6.008 tona, što je na godišnjoj razini rast za 1,2 posto, dok je kravljeg sira proizvedeno 2.689 tona ili 12,6 posto više.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙