FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Burić: iskorijenit ću političku korupciju i pogodovanje u Rijeci

Autor: hsup
RIJEKA , 29. svibnja 2013. (Hina) - Kandidat koalicije HDZ-HSS-HSP AS za riječkog gradonačelnika Hrvoje Burić izjavio je danas da je vrijeme da se Rijeka vrati građanima te da će on, kao novi gradonačelnik, kako je rekao, iskorijeniti političku korupciju i pogodovanje u tom gradu.

Burić je istaknuo da je zadovoljan izbornom kampanjom, zahvalio je koalicijskim partnerima i biračima te rekao da je siguran da će u drugom izbornom krugu birači, koji su nezadovoljni stanjem u Rijeci, u većem broju izaći na birališta.

Smatram da je kandidat Koalicije 2020 Vojko Obersnel (SDP) u svojoj kampanji pokušavao izbore svesti na bitku SDP-a i HDZ-a, na bitku ljevice i desnice, rekao je Burić.

Smatra da ovo nisu izbori na kojima se Rijeka dijeli na lijevu ili desnu nego da je riječ o izborima na kojima će građani pokazati jesu li ili nisu zadovoljni Obersnelovom vladavinom.

Istaknuo je da će se kao novi gradonačelnik zalagati za smanjenje prireza sa 12 na 6,25 posto, za raskidanje štetnog ugovora s Tržnicama Rijeka, za ukidanje komunalne naknade u poduzetničkoj zoni te za besplatno dopunsko osiguranje za umirovljenike.

Burić je ocijenio da Rijeka godinama propada, a da ima potencijal biti centar razvoja Hrvatske te da za to ne treba čuda, nego da građani trebaju u drugom krugu lokalnih izbora reći stop političkoj korupciji, neodgovornom ponašanju i neradu.

Predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a i gradonačelnik Novog Vinodolskog u trećem mandatu Oleg Butković rekao je da Burić ima apsolutnu podršku stranke, da je pokazao da je istinska oporba te da stoga poziva sve građane koji su glasali za oporbene stranke u prvom izbornom krugu da mu daju svoj glas.

Butković je ocijenio da su građani pokazali nezadovoljstvo situacijom u Rijeci neizlaskom na izbore. Naveo je da je u mjestima gdje su se birali gradonačelnici u trećem mandatu i gdje su građani zadovoljni, poput Bakra, Malog Lošinja ili Novog Vinodolskog, na birališta izašlo više od 50 posto birača.

Bivši HDZ-ov kandidat za župana i županijski vijećnik Dinko Beaković rekao je da Burića podržava svim srcem, jer da je kao gradski vijećnik pokazao da je istinska oporba, kako je ocijenio, Obersnelovom autokratskom načinu vladavine.

Hrvoje je socijalno osjetljiv, ima nultu toleranciju na političku korupciju i pogodovanje, a to je upravo ono što Rijeci i njezinim građanima sada treba, rekao je Beaković.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙