FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 2. lipnja

Autor: smar
ZAGREB, 1. lipnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za nedjelju, 2. lipnja:

ZAGREB - U 7 sati otvaraju se birališta u Gradu Zagrebu, 11 županija, 85 gradova i 164 općine, u kojima se u drugom krugu lokalnih izbora biraju čelnici za sljedeće četiri godine. Drugi izborni krug raspisan je za jedinice u kojima nitko od kandidata u prvom krugu, 19. svibnja, nije osvojio natpolovičnu većinu glasova birača. Građani, njih nešto više od 3.300.000, glasovat će na oko 5.500 biračkih mjesta, što je oko tisuću mjesta manje nego u prvom krugu. Zagreb, Split, Rijeka i Osijek četiri su velika grada koji trebaju dobiti gradonačelnike. Gradonačelnike bira još 15 većih gradova - Varaždin, Karlovac, Krapina, Šibenik, Dubrovnik, Bjelovar, Koprivnica, Zadar, Vukovar, Sisak, Slavonski Brod, Pazin, Gospić, Požega, Pula. Sisačko-moslavačka, Karlovačka, Varaždinska, Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska, Istarska, Međimurska, Osječko-baranjska županije su koje u drugom krugu biraju župane. Birališta se zatvaraju u 19 sati, do kada traje izborna šutnja, za koje je zabranjena svaka promidžba, objavljivanje privremenih rezultata i procjena, kao i nagovaranje birača da glasuju za određene kandidate. Izlazne ankete, odnosno ispitivanja javnosti te opredjeljenja birača na glasovanju mogu se objavljivati nakon što se zatvore birališta u 19 sati. DIP će u dva navrata izvijestiti javnost o odazivu birača do 11, odnosno 16 sati i tijeku izbora. Podaci o privremenim i trenutnim rezultatima lokalnih izbora iz DIP-a bit će dostupni na internetskim stranicama www.izbori.hr i u press centru u zgradi Hrvatskog sabora (dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor). Hina će izvještavati o rezultatima izbora i reakcijama iz izbornih stožera.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović glasovat će u drugom krugu lokalnih izbora na biračkom mjestu u Palmotićevoj 30, u 11 sati.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko glasovat će na izborima za gradonačelnika Zagreba u 9,30 sati na biračkom mjestu u Mjesnom odboru Središće (Ivana Šibla 8).

ZAGREB - Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zagreba Milan Bandić glasovat će u 7 sati na biračkom mjestu 156 Pešćenica, u prostorijama Mjesnog odbora, dvorana B (Ulica Petra Petrovića Njegoša 10).

ZAGREB - Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Rajko Ostojić glasovat će sutra sa suprugom u 10 sati u mjesnom odboru Dinko Šimunović u Šrapčevoj 12.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko glasovat će u 11 sati u prostorijama VII. gimnazije, Križanićeva 4.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović u 17 sati će obići taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja u povodu obilježavanja dana Oružanih snaga RH i HKoV (RSC Jarun).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Tomislav Rubić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Vesna Krbot Nejašmić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙