FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 25. svibnja

Autor: spar
ZAGREB, 25. svibnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 25. svibnja:

OSIJEK/VALPOVO - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u Osijeku će se obratiti nazočnima na "Forumu za mir" što ga organizira Rotary District (10 sati, Poljoprivredni fakultet, Trg kralja Petra Svačića 1). Predsjednik Josipović u Osijeku će nazočiti i predstavljanju projekta YES-Youth Energizing Societies - od simulacije do akcije, u organizaciji osječkog Crvenog križa. Projektom se želi potaknuti javnost i državne institucije da čine više na sprječavanju trgovanja ljudima kao jednom od najvećih svjetskih problema (11,15 sati, Zgrada Crvenog križa, Šetalište Petra Preradovića 6). Hrvatski predsjednik potom će u Valpovu posjetiti obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo - Vidaković-Krasnik d.o.o. (12,50 sati, Bana J.Jelačića 139).

ZAGREB - U povodu ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, Dan Hrvatskog sabora, 30. svibnja, po prvi put će se obilježiti manifestacijom "Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora", a građani će od 10 do 17 sati, bez posebne najave, moći posjetiti saborsku zgradu i izložbu eksponata iz povijesti saborovanja. Izložbu će u 11 sati posjetiti predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko (od 10 so 17 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Udruga CRO-ILCO će u povodu 30. godišnjice rada informirati građane o ranom otkrivanju bolesti raka i dijelit će perunike, a tom će događaju na Trgu P. Preradovića (Cvjetnom trgu) nazočiti i ministar zdravlja Rajko Ostojić (10,30 sati) i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (12 sati).

ZAGREB - Hina će objaviti tekst pod naslovom "EU fondovi ključni za razvitak znanosti". Pristupanje Europskoj uniji hrvatskim će građanima donijeti brojne mogućnosti u području obrazovanja i visokog školstva, te će pozitivno utjecati na razvoj znanosti, istraživanja i inovacija, no kako bi u potpunosti iskoristila mogućnosti koje se pružaju, Hrvatska mora naučiti biti konkurentna u povlačenju sredstava iz EU fondova. (autor Gea Vlahović).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Tomislav Rubić

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbdj ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙