FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZZO osigurao 7,2 milijuna kuna za hitnu medicinu u turističkoj sezoni

Autor: aper
ZAGREB, 22. svibnja 2013. (Hina) - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izvijestio je danas da je osigurao 7,2 milijuna kuna za 14 timova hitne medicine koji će djelovati na hrvatskim državnim cestama tijekom turističke sezone, od lipnja od rujna.

Time se tijekom turističke sezone osigurava dodatna kvaliteta medicinske pomoći i sigurnost hrvatskih građana i stranih turista koji dolaze na ljetovanje u Hrvatsku, kaže se u priopćenju HZZO-a.

HZZO će financirati pripravnički staž doktora medicine u 2013. godini u zdravstvenim ustanovama i kod drugih ugovornih subjekata koji imaju ugovor za provedbu zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

S obzirom na ograničena financijska sredstva u ovoj godini, provest će se prvi javni natječaj za financiranje pripravničkog staža doktora medicine, jer se radi o deficitarnoj struci nužnoj za funkcioniranje zdravstvene zaštite, stoji u priopćenju.

Financiranje pripravničkog staža provodit će se za doktore medicine s Liste prvenstva pripravnika, koja će se utvrditi nakon javnog natječaja. Broj slobodnih pripravničkih mjesta utvrdit će se na osnovi podataka pribavljenih od ugovornih zdravstvenih ustanova.

HZZO će također raspisati natječaj za specijalističko usavršavanje zdravstvenih radnika iz obiteljske medicine za akademsku godinu 2013/2014., za ugovorne privatne zdravstvene radnike, te će financirati specijalizaciju 10 doktora iz cijele Hrvatske.

Cilj financiranja specijalizacija je usklađivanje sa standardima EU-a, što će utjecati i na podizanje kvalitete pružanja zdravstvene zaštite svim osiguranim osobama. Prednost će imati kandidati s područja županija u kojima Mreža javne zdravstvene službe nije popunjena, te kandidati s boljim prosjekom ocjena sveučilišnog diplomskog studija.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙