FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: pripreme za sigurnost turista

Autor: hspa
DUBROVNIK, 16. svibnja 2013. (Hina) - U organizaciji dubrovačkoga Područnog ureda za zaštitu i spašavanje, danas je održan sastanak o pripremama za turističku sezonu i usklađivanju mjera i postupaka u zaštiti i spašavanju turista po programu pripremnih i provedbenih aktivnosti za turističku sezonu 2013.

Na sastanku su sudjelovali i predstavnici dubrovačko-neretvanske Policijske uprave, javnih vatrogasnih postrojba, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Hrvatske gorske službe spašavanja i Lučke kapetanije te predstavnici turističkih zajednica s područja te županije i hotelskih kuća i poduzeća s područja grada Dubrovnika, Korčule i Orebića.

Kako je priopćeno, svrha sastanka bila je utvrditi spremnost te dodatno uskladiti mjere i postupke u zaštiti i spašavanju turista u slučaju velike nesreće ili katastrofe na temelju planova zaštite i spašavanja koje su prihvatile jedinice lokalne samouprave i planova evakuacije i zbrinjavanja turista u ljetnom razdoblju.

Na sastanku su se dogovorili o pojedinostima vezanim uz te smjernice za preventivno djelovanje, a svi sudionici pozvani su na čvršću suradnju sa stožerima zaštite i spašavanja gradova, općina i županije.

(Hina) xddub ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙