FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: snižena potražnja

Autor: zpop
ZAGREB, 22. svibnja 2013. (Hina) - U današnjem trgovanju na Tržištu novca bilježimo pad ukupno prijavljene potražnje, dok je istodobno ponuda ostala gotovo nepromijenjena.

Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila 66,51 milijun kuna ili za oko 38,5 posto manje no u utorak.

Istodobno se na strani ponude našlo 286,51 milijun kuna, ili za oko 0,5 posto manje no dan ranije.

Jedini je promet danas, u iznosu od 36,51 milijun kuna, ostvaren plasmanom prekonoćnih pozajmica a pritom je kamatna stopa ostala nepromijenjena na 0,24 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas 36,51 mlijun kuna, a pritom je 30 milijuna kuna potražnje, zbog kreditnih ograničenja sudionika, ostalo nepodmireno. Prosječna kamatna stopa snižena je sa 0,63 na 0,24 posto.

Uz trgovinu kunama danas se na Tržištu novca trgovalo i devizma. Tako je na rok od 2 tjedna plasirano pola milijuna eura uz kamatnu stopu od 5 posto.

„U trgovanju na Tržištu novca danas biljžimo pad potražnje koja unatoč visokoj ponudi kratkoročnih sredstava nije u potpunosti podmirena. Razlog tome je iskorištenost limita kreditora prema korisnicima koji su prijavili svoju potražnju na Tržištu. Trgovalo se samo prekonoćnim pozajmicama uz prosječnu kamatnu stopu od 0,24%. Uz kunske pozajmice trgovalo se i eurima na rok od 2 tjedna.“ navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙