FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: nešto viša potražnja

Autor: zpop
ZAGREB, 17. svibnja 2013. (Hina) - U današnjem trgovanju na Tržištu novca bilježimo tek lagani rast ukupno prijavljene potražnje te ponude.

Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila 145,19 milijuna kuna ili za oko 11 posto više no u četvrtak.

Istodobno se na strani ponude našlo 345,19 milijuna kuna, ili za oko 4,5 posto više no dan ranije.

Najviše je danas, u iznosu od 99,51 milijun kuna, plasirano putem prekonoćnih pozajmica a pritom je kamatna stopa porasla sa 0,24 na 0,4 posto.

Također je plasirano i 12,8 milijuna kuna ročnih plasmana na rok od 3 mjeseca uz kamatnu stopu od 2,48 posto te 5,88 milijuna kuna pozajmica na rok od mjesec dana uz kamatu od 2,5 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas 115,19 mlijuna kuna, a pritom je 30 milijuna kuna potražnje, zbog kreditnih ograničenja sudionika, ostalo nepodmireno. Prosječna kamatna stopa smanjena je sa 1,33 na 0,74 posto.

„Posljednjeg radnog dana u ovome tjednu, u trgovanju na Tržištu novca, prijavljena je nešto viša potražnja za kratkoročnim pozajmicama. U ponudi je bilo dovoljno slobodnih viškova, no unatoč tome potražnja nije namirena zbog iskorištenosti limita potencijalnih kreditora prema tražiocima pozajmica.“ navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙