FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnice MK "Slavonije" od danas u štrajku

Autor: vsik
OSIJEK, 21. svibnja 2013.(Hina) - Dvjestotinjak radnica osječke Modne konfekcije "Slavonija" od jutros je u štrajku zbog neisplaćenih plaća za ožujak i travanj, te dugova za prijevoz i drugih neisplaćenih materijalnih prava.

Po riječima predsjednika Samostalnog sindikata tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske Dražena Mihaljevića, pokušaj mirenja između Uprave i sindikata nije uspio jer sindikat nije pristao na nastavak rada bez jamstva Uprave da će radnicama biti isplaćene plaće i ostala potraživanja, što ukupno iznosi oko 2,5 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave MK "Slavonije" Miljenko Babić kaže da do štrajka nije trebalo doći jer tvrtka, koja je u većinskom vlasništvu države, ima ugovorene poslove do veljače 2014. godine. Tvrdi kako bi dio plaća bio isplaćen nakon isporuke određene količine robe.

MK "Slavonija" nekada je bila među vodećim tvrtkama u tekstilnoj industriji i zapošljavala je više od 2000 radnika, a sada će o njezinoj daljnjoj sudbini odlučiti Trgovački sud u Osijeku, rekao je Mihaljević. MK "Slavonija" bila je u postupku predstečajne nagodbe koji je prekinut zbog financijskog prekršaja Uprave, pa bi je Trgovački sud mogao poslati u stečaj, smatra Mihaljević.

(Hina) xvs ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙