FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za utorak 21. svibnja

Autor: gvla
ZAGREB, 21. svibnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za utorak, 21. svibnja:

ZAGREB - Predstavljanje nove knjige priručnika za škole i visoka učilišta "Pregled povijesti, gramatike i pravopisa hrvatskog jezika" autora Ante Bičanića, Anđele Frančić, Milice Mihaljević i Lane Hudeček. Knjigu će predstaviti akademik Stjepan Damjanović, jezikoslovac i filolog Ivo Pranjković, te jezikoslovci Željko Jurčić i Ante Bičanić (13 sati, Velika dvorana Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4).

ZAGREB - Intendant Dubrovačkih ljetnih igara Krešimir Dolenčić na konferenciji za medije predstavit će u zagrebačkom Velvet baru program 64. dubrovačkih ljetnih igara. O Igrama će govoriti i ravnateljica Ivana Medo Bogdanović i direktor glazbenog programa Mladen Tarbuk. Uz predstavljanje programa, na konferenciji će biti potpisan i ugovor s generalnim sponzorom Vipnetom (11 sati, Velvet bar, Dežmanova 9).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će veleposlanik Izraela Yossi Amrani predstaviti program kulturne manifestacije "Tjedan izraelske kulture", koja se održava u Zagrebu od 25. - 30. svibnja. Predstavljanju će nazočiti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (11 sati, dvorana Paris 3 Hotela Esplanade, Mihanovićeva 1). Program će ove godine biti posvećen obilježavanju 65. obljetnice nezavisnosti države Izrael. U restoranu Le Bistro Esplanade Zagreb Hotela održat će se i "Tjedan izraelske kuhinje" pod vodstvom poznatog izraelskog chefa Shaula Ben Adereta.

ZAGREB - U književnom klubu Booksi održat će se konferencija za novinare na kojoj će se najaviti glavni i popratni program te gosti 12. festivala europske kratke priče. Novo izdanje festivala predstavit će njegov umjetnički direktor Roman Simić Bodrožić, producentica Karla Pudar i Snježana Husić iz uredničkog odbora festivala (12 sati, Klub Booksa, Martićeva 14d). Festival će od 26. do 31. svibnja u Zagrebu i Varaždinu ugostiti više od dvadeset pisaca iz petnaest zemalja.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xgvla ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙