FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za četvrtak, 25. travnja

Autor: trub
ZAGREB, 25. travnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za četvrtak, 25. travnja:

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Ukidanje retrospektive" Josipa Vanište, u okviru koje će se do 16. lipnja u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) predstaviti više od 200 slika, crteža, objekata, instalacija, kolaža, anti-časopisa i pisama tog istaknutog hrvatskog umjetnika, nastalih u rasponu skoro sedamdeset godina, od ranih radova iz četrdesetih do danas (19 sati, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17).

ZAGREB - Predstavit će se knjiga Borisa Havela "Arapsko-izraelski sukob: religija, politika i povijest Svete zemlje", interdisciplinarna studija u kojoj su s aspekta politologije, povijesti i teologije obrađeni pozadina, razvoj i trenutačne političke situacije na dijelu Bliskog istoka koji židovi, kršćani i muslimani nazivaju Svetom zemljom. U tom djelu prvi put na hrvatskom jeziku arapsko-izraelski sukob prikazuje se onako kako ga vide sami akteri, a u čijoj percepciji povijest i teologija igraju presudnu ulogu. O knjizi će govoriti Vlatko Cvrtila, Višnja Starešina, Kristijan Vujičić i sam autor (18 sati, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5).

SPLIT - U okviru 23. Marulićevih dana održat će se okrugli stol na temu "Što je nama baština i što smo mi njoj - Krleža i Marinković za publike 21. stoljeća", koji će moderirati izbornik tog festivala Darko Lukić. Na okruglom stolu sudjelovat će ugledni teatrolozi, dramatičari, dramaturzi i redatelji (10,30 sati, foyer HNK Split, Trg Gaje Bulata 1).

VARAŽDIN - Otvorenje Međunarodnog festivala animiranog filma djece i mladih Varaždin - VAFI, u okviru kojega će se prikazati animirani traileri MTV-a, ovogodišnjeg partnera festivala, te animirani glazbeni spotovi. Prve večeri na programu je 12 animiranih filmova iz Slovenije, Poljske, Rusije, Španjolske, Finske, Rumunjske, Hrvatske i SAD-a (18 sati, kino Galerija, Gajeva 1).

ZAGREB - Darko Stazić, ravnatelj kazališta "Gavella", odgovorit će na konferenciji za novinare o optužbama donedavnog šefa računovodstva tog kazališta o navodnim financijskim malverzacijama i zakonskim nepravilnostima u "Gavelli" (13 sati, atrij Gradskog dramskog kazališta "Gavella", Frankopanska 10).

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xagrb ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙