FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za četvrtak, 2. svibnja

Autor: mcur
ZAGREB, 2. svibnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi, za četvrtak, 2. svibnja:

RIJEKA - Predstavom "Unterstadt" osječkog Hrvatskog narodnog kazališta u režiji Zlatka Svibena, otvorit će se Međunarodni festival malih scena u Rijeci, koji ove godine obilježava 20. godišnjicu postojanja. U sklopu jubilarnog festivala do 11. svibnja izvest će se jedanaest predstava u selekciji Željke Turčinović, šest hrvatskih, dvije srpske te po jedna iz Slovenije, Litve i Makedonije. U žiriju će biti glumice Milena Dravić iz Beograda, Helena Buljan iz Zagreba te Elvia Nacinovich iz Rijeke (19 sati, HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1).

SPLIT - Pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, u koncertnoj izvedbi premijerno će se izvesti opera Giuseppea Verdija "Sicilijanska večernja". Uz Zbor i Orkestar splitskog kazališta nastupit će solisti Sofia Mitropoulos, Ivica Čikeš, Oliviero Giorgiutti i Paolo Lardizzone te Mate Akrap, Božo Župić, Barbara Sumić, Vinko Maroević, Špiro Boban, Zlatko Aurelio Kokeza i Vladimir Garić (20 sati, HNK Split, Trg Gaje Bulata 1).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu šestog Subversive Festivala, koji će se održati od 4. do 18. svibnja u zagrebačkim kinima Europa i Grič, te u ZKM-u. Osim teorijskog i filmskog programa, o kojem će govoriti direktor produkcije Nikola Devčić, direktor konferencije i Subversive Foruma Srećko Horvat te selektor službenog programa Subversive Film Festivala Dragan Rubeša, predstavit će se tiskana izdanja festivala (11 sati, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5).

ZAGREB - Izdavačka kuća VBZ održat će konferenciju za novinare, u povodu održavanja šestog Riječkog sajma knjiga i festivala autora vRIsak, koji će se održati od 3. do 14. svibnja (12 sati, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5).

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xagrb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙