FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerum: razočaran sam, neću svojim biračima preporučiti za koga glasovati u drugom krugu

Autor: pgas
SPLIT, 19. svibnja 2013. (Hina) - Kandidat Hrvatske građanske stranke (HGS) za splitskog gradonačelnika Željko Kerum razočaran je što kao trećeplasirani po izlaznim anketama ne ulazi u drugi izborni krug, a svojim glasačima neće preporučiti za koga će glasovati u drugom krugu.

Kerum je iza prvoplasiranog Ive Baldasara (SDP) i drugoplasiranog Vjekoslava Ivaniševića (HDZ).

Na upit je li se pomirio s činjenicom da više neće biti gradonačelnik, Kerum je kazao kako je ovo za njega bila jedna utakmica koju nije dobio. A na upit je li ovo kraj njegove političke karijere kazao je kako je „ovo tek početak“ njegove političke karijere.

„Ako nisam prošao za gradonačelnika, ne znači da ću se prestati baviti politikom, ne - neću prestati, ići ću i dalje u politiku“, kazao je Kerum.

„Za mene su rezultati izlaznih anketa neočekivani, razočaran sam jer sam mislio da ću proći puno bolje, odnosno da ću pobijediti u prvom izbornom krugu ili se plasirati u drugi krug“, rekao je Kerum izrazivši čestitiku Baldasaru i Ivaniševiću što su ušli u drugi krug.

Po Kerumovim riječima izlazne ankete kazuju da je za njega glasovalo oko 12.000 građana Splita a da je on očekivao veću podršku.

Na upit hoće li svojim glasačima preporučati za koga će glasovati u drugom krugu, Kerum je kazao kako neće preporučati.

„Neću govoriti za koga glasovati, neka glasuje tko za koga hoće, jer bilo bi nekorektno nekoga nagovarati i siliti za koga će u drugom krugu glasovatI“, rekao je Kerum.

Kerum je zadovoljan s pet osvojenih vijećničkih mjesta u splitskom gradskom vijeću, "To je dobar rezultat jer moglo je biti i gore“, rekao je . Na upit o mogućim koalicijma u gradskom vijeću Kerum je kazao kako će biti teško složiti koalicije jer će HDZ i SDP imati podjednaki broj vijećnika.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙