FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijska vojska zauzela grad Kuseir

Autor: mhaj
DAMASK , 19. svibnja 2013. (Hina/AFP) - Sirijska vojska ušla je u centar grada Kuseira, pobunjeničkog uporišta u pokrajini Homs, preuzevši kontrolu nad gradskom vijećnicom, rekao je za France presse vojni izvor koji je želio ostati anoniman.

"Sirijska vojska drži pod kontrolom glavni gradski trg te obližnje zgrade, među kojima je i gradska vijećnica na kojoj su vojnici istaknuli sirijsku zastavu", rekao je vojni izvor.

"Naše vojne snage uspostavile su sigurnost i stabilnost u Kuseiru te nastavljaju s progonom terorista iz grada", izvijestila je državna televizija.

Režim Bashara al Assada koristi izraz "terorist" za pobunjeničke snage protiv kojih se bore njihove trupe. Sirijsku vojsku, kako tvrde nevladine organizacije, podupire moćna šijitska libanonska stranka Hezbollah.

Sirijske vojne snage u nedjelju su pokrenule ofenzivu na Kuseir, pobunjeničko uporište čiji im borci odolijevaju već više od godinu dana. Grad je strateški važan jer je smješten u središnjoj sirijskoj pokrajini Homs i na pravcu koji povezuje glavni grad Damask s obalnim dijelom.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙