FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bernardiću uručena zahvalnica Centra za autizam

Autor: spar
ZAGREB, 16. svibnja 2013. (Hina) - Predsjednik Gradske organizacije SDP- a Zagreb i nositelj liste za Gradsku skupštinu Grada Zagreba koalicije SDP-HNS-HSU-ZS-ZELENI-ZELENI ZAJEDNO Davor Bernardić posjetio je danas Centar za autizam u zagrebačkoj Dubravi gdje mu je uručena zahvalnica za sudjelovanje humanitarnoj akciji "Mali dom za velike ljude".

Djelatnici Centra za autizma upoznali su Bernardića s tijekom adaptacije i opremanja bivšega dječjeg vrtića u Dubravi, za što je u humanitarnoj akciji „"Mali dom za velike ljude“ prikupljeno više od 600.000 kuna, priopćeno je iz zagrebačkoga SDP-a.

Kao predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić bio je i pokrovitelj te humanitarne akcije, a u Dubravu je došao na poziv predsjednice Udruge roditelja za promicanje i oblikovanje uvjeta zdravog života osoba s autizmom "Kišni čovjek Anite Dražetić.

Bernardić je, s ravnateljem Centra za autizam Ivicom Doklejom, obišao prostorije centra te se družio s njegovim radnicima i korisnicima. Ravnatelj Doklej najavio je početak radova na sanaciji krova sredinom lipnja, a Bernardić istaknuo kako je uređenje centra prioritet grada Zagreba te će se osobno zauzeti da se sanacija dovrši kako bi korisnicima omogućili što ugodniji boravak.

"Osobama s autizmom potrebna je pažnja tijekom cijele godine, oni mogu živjeti sami, ali im je potreban kvalitetan dom u kojem će imati podršku, profesionalnu pomoć i sigurnost“, izjavio je predsjednik zagrebačkoga SDP-a .

Bernardić se osvrnuo i na tematsku sjednicu zagrebačke Gradske skupštine na kojoj su definirani rokovi za izmjenu prostornoga plana u Oporovcu, kako bi se tamo izgradio novi Centar za autizam.

(Hina) xpp/xipet ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙