FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska zemlja partner poljoprivrednog sajma u Novome Sadu

Autor: jsta
SUBOTICA, 16. svibnja 2013. (Hina) - Hrvatska će biti zemlja partner 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novome Sadu, na kojemu će se predstaviti više od 1.500 izlagača iz 60 zemalja svijeta, priopćeno je u četvrtak na konferenciji za novinare na Novosadskom sajmu.

"Hrvatsku će na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu predstavljati veliki broj kompanija, Gospodarska komora i mnoga druga izaslanstva koji će sudjelovati u stručnim i znanstvenim simpozijima i okruglim stolovima, koji će biti organizirani", izjavio je hrvatski veleposlanik u Srbiji Željko Kuprešak, dodajući da će uspostavljeno partnerstvo sigurno pridonijeti da Hrvatska poveća razinu investicija u Srbiji.

Kuprešak je opovrgnuo tvrdnje o velikoj neravnoteži između hrvatske robe na tržištu Srbije i srpske robe na tržištu Hrvatske i to u korist Hrvatske.

"Disbalans u zastupljenosti poljoprivrednih proizvoda ne postoji i to je neistina o kojoj svjedoči i podatak da je tijekom prošle godine iz Srbije u Hrvatsku izvezeno poljoprivredne robe u vrijednosti od 109 milijuna dolara, a u suprotnom smjeru taj promet je 121 milijun dolara, što je gotovo zanemariva razlika", kazao je Kuprešak dodajući da se nada da će doći do značajnog povećanja plasmana poljoprivrednih proizvoda s obje strane.

Tajnik u srbijanskom ministarstvu poljoprivrede Danilo Golubović je u kontekstu srpsko-hrvatskog partnerstva u organizaciji sajma posebno istaknuo poslovni forum koji će zajednički prirediti ministarstva poljoprivrede Srbije i Hrvatske, i u čijem radu će sudjelovati ministri poljoprivrede dvije zemlje.

Direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač izjavio je da će jubilarni 80. Poljoprivredni sajam otvoriti predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.

Poljoprivredni sajam u Novome Sadu se otvara u subotu i trajat će do 24. svibnja.

(Hina) xjsta ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙