FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni sajam nautike na šibenskoj rivi

Autor: jdev
ZAGREB, 9. svibnja 2013. (Hina) - Na šibenskoj rivi danas je otvoren peti po redu međunarodni sajam nautike Adriatic Boat Show na kojem je izloženo stotinjak plovila te nautička i brodska oprema.

Sajam je ove godine po prvi put postavljen na šibenskoj rivi umjesto u Marini Mandalina, a organizatori navode kako im je cilj kroz sajam promovirati Šibenik kao atraktivnu nautičku destinaciju i nautički centar Jadrana.

Otvarajući sajam koji traje do 12. svibnja, izaslanik Ministarstva turizma Ivo Bašić je istaknuo kako treba izraziti podršku sajmovima nautike kao što je i ovaj šibenski jer čak deset posto turističkog prometa Hrvatske otpadne na nautiku.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk napomenuo je se kako u toj županiji nalazi čak 25 posto svih vezova u Hrvatskoj, što pokazuje koliko je nautika važna za Šibenik i njegovu okolicu.

Šibenski gradonačelnik Ante Županović također je pozdravio premiještanje sajma na šibensku rivu te je kazao kako je ABS važan segment razvoja šibenskog gospodarstva i pokretač turizma ovog kraja.

Ovogodišnji ABS posjetiteljima je ponudio bogat izbor novih i rabljanih plovila, brodske opreme i elektronike, te je okupio oko 50 renomniranih čarter agenata iz 15-ak zemalja.

Na sajmu su također izložene luksuzne jahte za iznajmljivanje s posadom, a premijerno će biti predstavljena regatna jedrilica Grand Soleil 39.

Na Nautičkom forumu, koji će i ove godine biti održan u sklopu ABS-a, raspravljat će se o tome kako će se ulazak RH u EU odraziti na poslovanje u praksi, bit će riječi i o novoj Strategiji za razvoj turizma RH te što ona znači za razvoj nautičkog turizma u Hrvatskoj, a govorit će se i o novim projektima ulaganja u nautički sektor.

(Hina) xjdev yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙