FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ: V.F. Križanić protiv sporta, kulture i vatrogastva

Autor: mkov
ZAGREB, 16. svibnja 2013. (Hina) - Svojim prozivanjem Grada Velike Gorice na facebook profilu zbog donacija u 2011., Vesna Fabijančić Križanić dokazala je da se protivi velikogoričkom sportu, kulturi, vatrogastvu, programu djece i mladih te programu za izjednačavanje mogućnosti osoba s invalidnošću, priopćio je danas velikogorički HDZ.

Stranka ocjenjuje kako je Fabijančić Križanić prozivanjem Grada Velike Gorice dokazala da je protiv velikogoričkoga sporta, kulture, vatrogastva, programa djece i mladih kao i programa za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom.

Podsjeća kako se 13 milijuna kuna donacija Grada Velike Gorice, protiv kojih govori kandidatkinja za gradonačelnicu, odnosi na donacije, od kojih su neke propisane i zakonom, koje su kao takve redovna stavka proračuna.

HDZ napominje kako je pola iznosa, 6,6 milijuna kuna donacija Zajednici sportskih udruga Grada Velike Gorice, koja okuplja goričke sportašice i sportaše u brojnim klubovima.

Kandidatkinja za gradonačelnicu, kako ističe HDZ, protivi se financiranju, a u javnim se nastupima voli hvaliti ljubavlju prema sportu i sportašima.

To je, smatra HDZ, dokazala i borbom protiv nove sportske dvorane, koja je jučer otvorila svoja vrata svim goričkim sportašima.

HDZ podsjeća kako je među donacijama i 1,5 milijuna kuna Vatrogasnoj zajednici za razvoj vatrogastva i pružanje zaštite od požara te 1,2 milijuna kuna za djelovanje brojnih folklornih društava, mažoretnih timova i zborova.

Ostatak sredstava, navodi HDZ, isplaćenih kao donacije, odnosi se na ekološku rentu naselju Mičevec, subvencije za zdravstvo i socijalnu skrb te za program izjednačavanja mogućnosti osoba s invalidnošću, za goričke izviđače, Plemenitu općinu turopoljsku, Udrugu Edukacijom protiv raka dojke kao i za djelovanje Crvenog križa i za program prevencije društveno neprihvatljivog ponašanja djece i mladih.

Saborska zastupnica smatra, kako ističe HDZ, da kulturne udruge nije potrebno financirati, ali kad joj odgovara za predizbornu kampanju, tada oblači narodnu nošnju i sudjeluje u šetnici koju organizira Zajednica čijem se financiranju protivi.

(Hina) pp/xmkov yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙