FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karamarko u Rijeci: HDZ otvoren za izvanstranačke stručnjake

Autor: hsup
RIJEKA, 6. svibnja 2013. (Hina) - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ponovio je danas u Rijeci da će ta stranka tražiti prijevremene parlamentarne izbore, da HDZ ima spreman program i da je otvoren za izvanstranačke stručnjake koji bi odlučivali o sudbini i razvoju gospodarstva, a vladajuća koalicija to nije.

Karamarko je to rekao odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li i nakon 1. srpnja inzistirati na prijevremenim parlamentarnim izborima. Rekao da su u HDZ-u svjesni da nemaju snagu u parlamentu za takvu odluku, ali tražit će izbore jer "ovo postaje agonija". "Vidjeli ste da je Srbija izašla iz recesije, a mi se i dalje ukopavamo", rekao je i nastavio da je Hrvatskoj iz Europske unije predviđeno samo povećanje nezaposlenosti.

"Hoćemo li tu agoniju trpjeti svi mazohistički do kraja njihova mandata ili ćemo pokušati to prerezati i stvoriti situaciju gdje će stručnjaci moći odlučivati o sudbini i razvoju gospodarstva?" upitao je, ističući da HDZ ima program, da je otvoren za izvanstranačke stručnjake, što, dodao je, "oni nisu". "Zatvoreni su, nastupaju s visine, sa svima su u svađi, sa sindikatima, poslodavcima, oporbom i Crkvom", rekao je Karamarko upitavši s kime uopće komuniciraju.

Karamarko je večeras u Rijeci sudjelovao na skupu kandidata za načelnike i gradonačelnike HDZ-a u Primorsko-goranskoj županiji.

Na novinarsko pitanje o održavanju Izbornog sabora HDZ-a nakon lokalnih izbora, Karamarko je odgovorio da su sada koncentrirani na lokalne izbore, a stranački su izbori u drugome planu. Zbog eskalirajuće krize u državi, teško je predvidjeti kada će biti parlamentarni izbori, rekao je Karamarko i dodao kako ne bi htio da ih parlamentarni izbori zateknu u nekoj unutarstranačkoj utrci jer imaju iskustva u tome, kad je takva utrka bila pasivizirala stranku na šest mjeseci.

"Kad završimo lokalne izbore, sjest ćemo i odlučiti o najboljem momentu", rekao je Karamarko, ističući da u stranci ne odustaju od načela "jedan član, jedan glas".

Karamarko je novinarima rekao da u Primorsko-goranskoj županiji očekuje rezultate kao i na razini cijele države, tj. dobar i kvalitetan pozitivni pomak. Istaknuo je da su u mnogim anketama "smatrani autsajderima i kada su bili u pitanju izbori za Europski parlament, što su, rekao je, demantirali 'anketom' na uzorku od 750.000 ljudi od kojih je 33 posto bilo za HDZ.

"Tamo gdje smo na vlasti, vjerujem da ćemo je zadržati, tamo gdje nismo i gdje smo blizu da preuzmemo vlast, vjerujem da će se uglavnom događati taj proces, a tamo gdje smo daleko od toga da preuzmemo vlast, sigurno ćemo napraviti dobar pomak", rekao je.

Na skupu kandidata za načelnike i gradonačelnike HDZ-a u PGŽ govorio je HDZ-ov kandidat za župana Dinko Beaković koji je ocijenio da kandidat koalicije predvođene SDP-om Zlatko Komadina nudi kontinuitet nerada i promašaja te da mu je županija bila premala, a ministarstvo preveliko. Kandidat za riječkog gradonačelnika Hrvoje Burić obećao je da će, pobijede li na izborima, na prvoj sjednici Gradskog vijeća smanjiti prirez te da će raskinuti ugovor s Tržnicama Rijeka d.d. Dodao je da se gradska vlast bavi samo prenamjenom zemljišta od industrijskog u stambene zone, a da se tvrtke gase.

Nositelj liste za županijsku skupštinu i predsjednik županijskog HDZ-a Oleg Butković najavio je pobjedu HDZ-a u županiji.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙