FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospodarska očekivanja za Njemačku nepromijenjena u svibnju - ZEW

Autor: gple
MANNHEIM/ZAGREB, 14. svibnja 2013. (Hina) - Očekivanja financijskih stručnjaka za njemačko gospodarstvo u narednih pola godina stagnirala su u svibnju, izvijestio je danas institut ZEW, ukazujući na slabost gospodarstva eurozone.

Indeks koji mjeri očekivanja stručnjaka na financijskim tržištima za njemačko gospodarstvo u narednih šest mjeseci ostao je u svibnju gotovo nepromijenjen u odnosu na travanj, porastavši za 0,1 postotni bod, na 36,4 boda.

U prošlom mjesecu indeks je pao za čak 12,2 boda pod utjecajem dužničke krize u eurozoni, koja je nepovoljno utjecala na njemački izvoz.

"Usprkos pretežno pozitivnim podacima iz njemačkog gospodarstva indeks ZEW tapka u mjestu. Mogući je razlog kontinuirano loše stanje u gospodarstvu eurozone, na što upućuje i odluka Europske središnje banke o sniženju ključnih kamatnih stopa", tumači čelnik instituta Clemens Fuest.

Gotovo je nepromijenjena i ocjena aktualnog stanja u najvećem europskom gospodarstvu, pa je odgovarajući indeks kliznuo za blagih 0,3 boda, na 8,9 bodova.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙