FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren natječaj CIP ECO INNOVATION 2013. "težak" 31,6 milijuna eura

Autor: trub
ZAGREB, 13. svibnja 2013. (Hina) - Europska komisija otvorila je posljednji krug natječaja u sklopu Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije ECO INNOVATION 2013., s raspoloživim fondom od 31,6 milijuna eura, a na natječaj se mogu prijaviti i hrvatski mali i srednji poduzetnici, priopćio je večeras Savez za energetiku Zagreba.

Iz Saveza najavljuju da će na svojim internetskim stranicama, na portalu croenergo.eu, objaviti hrvatsku verziju teksta toga javnog natječaja i natječajne dokumentacije.

ECO INNOVATION, potprogram Programa Zajednice CIP, podrazumijeva sve oblike inovacijskih aktivnosti koje rezultiraju ili čiji je cilj bitno poboljšanje zaštite okoliša.

Uključuje i nove proizvodne procese, nove proizvode ili usluge te nove metode poslovanja i upravljanja, čije će korištenje ili provedba spriječiti ili znatno smanjiti rizike za okoliš, zagađenje i sve druge negativne posljedice uporabe resursa tijekom životnog ciklusa srodnih aktivnosti.

Prioritetna su područja, sukladno politici EU u 2013. godini, reciklirajući materijali, proizvodi za održivu gradnju, prehrambeni i sektor pića, vodna industrija te naposljetku zeleno poslovanje.

Ukupni indikativni proračun ovogodišnjeg natječaja, namijenjenog malom i srednjem poduzetništvu, iznosi 31,6 milijuna eura (predviđa se financiranje oko 30 do 40 projekata, a EU će sufinancirati polovicu ukupno prihvatljivih troškova).

Natječaj se zatvara 5. rujna u Bruxellesu, a na njega se mogu prijaviti mali i srednji poduzetnici iz 27 članica EU, te iz Norveške, Islanda, Lihtenštajna, Norveške, Hrvatske, Makedonije, Izraela, Crne Gore, Srbije i Turske, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙