FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum o suradnji Rijeke, Monfalconea i Kopra

Autor: hsup
RIJEKA, 11. svibnja 2013. (Hina) - Memorandum o suradnji potpisali su danas u riječkoj gradskoj upravi gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnice Monfalconea Omar Greco i zamjenik gradonačelnika općine Kopar Danijel Čep.

Prema sporazumu, cilj suradnje je podizanje razine kompetitivnosti i atraktivnosti sjevernojadranskog lučkog sustava u odnosu na razvoj prometa koji će gravitirati Sredozemlju tijekom sljedećeg desetljeća.

Monfalcone, Kopar i Rijeka od početka 2011. surađuju na projektu SETA (South East Transport Axis – Jugoistočna prometna osovina) radi promicanja postojeće željezničke infrastrukture u povezivanju tih lučkih gradova s regijama u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

SETA se, kako je rečeno, fokusira na uska grla u postojećoj infrastrukturi i pronalazi rješenja za poboljšanje stanja, a najvidljiviji rezultati tog projekta su pilot vlakovi, poput "Vlaka za Europu".

Upravo su s "Vlakom za Europu" na riječku željezničku postaju uoči potpisivanja sporazuma stigli potpisnici sporazuma predstavnici Monfalconea i Kopra, sudionici europskog projekta SETA, nakon čega je održan prigodni program.

(Hina) xhsup ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙