FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nadzorni odbor HEP-a imenova Šerića predsjednikom Uprave

Autor: nbrc
ZAGREB, 10. svibnja 2013. (Hina) - Nadzorni odbor Hrvatske elektroprivrede (HEP) danas je opozvao dosadašnjeg predsjednika Uprave Zlatka Koračevića i člana Uprave Rodoljuba Lalića te za novog predsjednika Uprave imenovao Tomislava Šerića, a za člana Pericu Jukića, priopćeno je iz HEP-a.

Nadzorni odbor HEP-a te je odluke donio na današnjoj sjednici, a na prijedlog Vlade koja je jučer predložila opoziv Koračevića i Lalića te imenovanje Šerića i Jukića.

Tomislav Šerić na čelno mjesto HEP-a dolazi s mjesta člana Uprave za prijenos i distribuciju, a Jukić je dosadašnji direktor Sektora za termoelektrane u HEP-Proizvodnji d.o.o.

Tomislav Šerić je kao član Uprave od veljače 2012. bio zadužen za regulirane mrežne djelatnosti - prijenos i distribuciju te je vodio proces pripreme usklađivanja HEP-a s tzv. trećim paketom energetskih zakona. Također je bio najizravnije uključen u postupak izdavanja korporativnih euroobveznica, podsjećaju iz HEP-a.

"Prioritet Uprave bit će uspostava suvremene i efikasne tvrtke organizirane na načelima korporativnog upravljanja i prema najboljoj praksi srodnih europskih tvrtki, koja će odgovoriti na izazove realizacije velikih, kapitalnih investicija u nove elektrane te potrebu jačanja konkurentske sposobnosti na liberaliziranom energetskom tržištu", najavio je Šerić.

Tomislav Šerić rođen je 1973. godine, diplomirani je inženjer elektrotehnike (1998.) te od 2006. nositelj diplome MBA (Pariz). Šerić je radio u tvrtkama Ekspert, Siemens, u T-Mobileu, bio je direktor u tvrtki Osječki promet i gospodarstvo te na čelu Poslovnog inkubatora BIOS u Osijeku, a od velječe 2012. do svibnja 2013. član Uprave HEP-a d.d. za prijenos i distribuciju. Predsjednik je Hrvatskog ogranka Međunarodne konferencije za velike elektroenergetske sustave (CIGRE) i član Zajednice za obnovljive izvore energije Hrvatske gospodarske komore.

Perica Jukić rođen je 1969. godine, diplomirao je na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje 1996. a od te godine radi u HEP Proizvodnji.

Odluku o opozivu dosadašnjeg predsjednika i jednog člana Uprave HEP-a te imenovanju novih donio je Nadzorni odbor HEP-a koji ima šest članova - Nikola Bruketa (predsjednik), Jadranko Berlengi (predstavnik radnika), Igor Džajić, Žarko Primorac, Ante Ramljak i Ivo Uglešić.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙