FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UniCredit s neto dobiti od 449 mln eura u prvom tromjesečju

Autor: vmom
ZAGREB/MILANO, 10. svibnja 2013. (Hina) - UniCredit je u prvom tromjesečju 2013. ponovno poslovao s dobiti, nakon gubitka u prethodnom tromjesečju, no neto dobit mu je u usporedbi s prvim tromjesečjem prošle godine više nego prepolovljena, pokazuju danas objavljeni podaci talijanskog bankovnog diva.

Neto dobit u prvom tromjesečju iznosila je 449 milijuna eura, nakon 553 milijuna eura gubitka u prethodna tri mjeseca. U prvom prošlogodišnjem tromjesečju neto dobit iznosila je 914 milijuna eura, stoji u priopćenju UniCredita.

Pozitivno poslovanje u prvom tromjesečju u UniCreditu među ostalim pripisuju nižim rezervacijama za loše zajmove i povećanim prihodima.

U prvom tromjesečju te su rezervacije iznosile 1,23 milijarde eura i bile su za 73,3 posto manje u usporedbi sa zadnjim tromjesečjem prošle godine. U UniCreditu napominju i da je "u Italiji, u prva tri mjeseca ove godine, drugo tromjesečje zaredom, smanjen novi priljev loših zajmova".

U prošloj su godini ukupne rezervacije za loše zajmove iznosile 9,61 milijardu eura.

Prihodi UniCredita u prvom su tromjesečju iznosili gotovo 6,1 milijardu eura, što je povećanje od 4,9 posto u usporedbi s prethodnim tromjesečjem, pokazali su rezultati poslovanja. Na godišnjoj je razini zabilježen pad prihoda od 14,5 posto.

"U prvom tromjesečju UniCredit je poslovao s neto dobiti, potvrđujući time sposobnost poboljšanja profitabilnosti unatoč i dalje izazovnom makrogospodarskom okruženju, poglavito u Italiji. Zadovoljavajući rezultat pripisuje se povećanim prihodima, normaliziranim rezervacijama za loše zajmove, jačanju dobiti od trgovanja i nastavljenoj provedbi našeg Strateškog plana mjera", kazao je izvršni direktor UniCredira Federico Ghizzoni, prema priopćenju.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙