FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

4. Zagrebački energetski tjedan od 13. do 18. svibnja

Autor: smar
ZAGREB, 9. svibnja 2013. (Hina) - Brojna predavanja, tribine, konferencije, seminari i događanja u srednjim i osnovnim školama i vrtićima na temu energije i zaštite okoliša i ove će godine obilježiti četvrti po redu Zagrebački energetski tjedan, koji će se pod sloganom "Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo", održati od 13. do 18. svibnja.

Naglasivši da program sadrži oko 45 različitih događanja u šest dana, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Marijan Maras danas je na konferenciji za novinare posebno istaknuo Dane otvorenih vrata na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Energetskog instituta Hrvoje Požar te fotonaponskih i solarnih sustava na objektima Gradske uprave Grada Zagreba i gospodarskih subjekata. U sklopu Dana otvorenih vrata fotonaponskih i solarnih sustava na objektima Gradske uprave Grada Zagreba i gospodarskih subjekata posjetiteljima će biti prezentiran fotonaponski i solarni sustavi integrirani na tim objektima.

Centralni događaj je međunarodna konferencija "Zajedno za zelenu, energetski održivu Europu" na kojoj će sudjelovati gosti iz Europske komisije, Europske investicijske banke te domaći stručnjaci koji se bave financiranjem sustava energetske efikasnosti.

Održat će se i stručni skup Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na temu "Mi imamo rješenja: vizije novih generacija za zeleni razvoj" na kojem će studenti s nekoliko fakulteta prezentirati svoje znanstvene projekte i radove na temu primjene novih tehnologija na području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Maras je istaknuo i i održavanje Dana Hrvatske komore arhitekata "Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!" u sklopu kojeg će biti prezentirani novi energetski koncepti u arhitekturi.

Između ostalog, Hrvatski autoklub svojim članovima i građanima prezentirati će o modelima sigurne i energetski učinkovite urbane mobilnosti koji pridonose održivom razvoju gradova u sklopu okruglog stola "Održiva urbana mobilnost".

U svrhu povezivanja Zagrebačkog energetskog tjedna i Energetskog tjedna u Bruxellesu, u sklopu EE info dana 15. lipnja bit će održana završna energetska izložba na Trgu bana Jelačića.

"Kvalitetnim i sadržajnim programom Zagrebačkog energetskog tjedna želimo pružiti niz informacija i prezentirati realne mogućnosti primjene mjere energetske učinkovitosti, novih tehnologija, obnovljivih izvora energije i ekološko prihvatljivih goriva svim građanima u cilju ostvarenja enegetskih i financijskih ušteda, smanjenja emisije stakleničkih plinova, podizanja ekološke svijesti, zaštiti okoliša i ukazati na realne posljedice globalnog zatopljenja", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Istaknuvši posebne satove i igraonice koje će s temom o energiji i klimi provesti najmlađi - svi dječji vrtići, prvi razredi osnovnih i srednjih škola - oko 25.000 djece, pozvao je građane da posjete taj događaj.

Zagrebački energetski tjedan organiziraju Grad Zagreb, Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske.

(Hina) xsmar yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙