FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lošinj spreman za cjelogodišnji zdravstveni turizam čeka promjenu zakona

Autor: tmis
ZAGREB, 8. svibnja 2013. (Hina) - Otok Lošinj je spreman za kvalitetan zdravstveni turizam, čime bi se kao destinacija odmah i to visoko mogao pozicionirati na hrvatskoj i svjetskoj razini, no za to je još potrebna promjena zakonske regulative koja će omogućiti formalno spajanje turističke i zdravstvene djelatnosti.

Ističe to u razgovoru za Hinu direktorica malološinjske Turističke zajednice Đurđica Šimičić napominjući da se spremnost Lošinja za zdravstveni turizma temelji ne samo na prirodnim uvjetima nego i na velikim uloženim sredstvima javnog i privatnog sektora u objekte, proizvode, programe, infrastrukturu i brendiranje, i spremnosti stanovnika za takvu ponudu.

Na Lošinju se, kaže, svake godine dosta ulaže u infrastrukturu, razvoj proizvoda i općenito ponude pa tako i ove godine privatni i javni sektor ulažu oko 25 milijuna eura s ciljem boljeg pozicioniranja otoka i njegove opće i ponude zdravstvenog turizma.

Naglašava i da su svi na otoku spremni i za cjelogodišnje poslovanje, koje bi bilo dodatno olakšano zakonskim reguliranjem ponude zdravstvenog turizma te zapravo čekaju zakonske promjene, prije svega u obliku zakona o pružanju usluga u turizmu koji je u završnoj fazi izrade.

Taj će zakon prema očekivanjima uz ostalo regulirati i pružanje zdravstvenih usluga u turističkim objektima te proširiti krug subjekata koji mogu pružati usluge zdravstvenog turizma.

Takva su očekivanja iznesena i na 4. forumu Lošinj-otok vitalnosti i zdravlja koji je početkom svibnja s ciljem jačanja suradnje liječnika i turističkog sektora na Malom Lošinju okupio predstavnike grada i turizma Malog Lošinja te brojne liječnike, većinom pulmologe iz cijele Hrvatske.

Svi su se oni složili da je Lošinj rijetka destinacija u Hrvatskoj i na Jadranu koja sinergijom i partnerstvom postiže odlične rezultate i daje izvrsnu podlogu za nastavak i osuvremenjivanje ponude zdravstvenog turizma.

O tome govori i stručna brošura Ljekoviti otok Lošinj, ali i mišljenja liječnika koji su boravili i radili na Lošinju, da posebna klima na tom otoku uz sveopći interes domaćih ljudi da im dođu gosti s tim motivom dovodi do uspješnih rezultata.

Podršku takvom razvoju otok je, kaže Šimičić, dobio i od Hrvatskog pulmološkog društva čiji je predsjednik Neven Miculinić na Forumu izjavio da je Lošinj kao specifično klimatsko lječilište raritet i na Mediteranu.

I hoteli i kampovi iz sastava malološinjske Grupe Jadranka okrenuli su se zdravstvenom turizmu te slijedom dugoročne strategije nekoliko zadnjih godina nude usluge te vrste ponude, od aromaterapije pa do brojnih prirodnih wellness tretmana.

Od ove sezone goste njihova tri hotela dočekuju i posebno odabrani aromaterapeutski mirisi u svim hotelskim prostorima zasnovani na esencijama lošinjskog bilja čime se želi pojačati doživljaj Lošinja kao otoka vitalnosti.

Iz te kompanije ističu da njihova podgrupacija Lošinj Hotels&Villas od planiranih ovogodišnjih 20 milijuna eura investicija najveći dio ili 14,5 milijuna eura usmjerava u obnovu/rekonstrukciju hotela Bellevue u malološinjskoj uvali Čikat, koji će zajedno s hotelom Helios, čija se obnova također planira, zaokružiti ponudu zdravstvenog turizma.

I preostalih oko pet milijuna eura ove godine ulažu u proširenje wellness ponude prošle godine otvorenog obnovljenog Vitality Hotela Punta u Velom Lošinju.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙