FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku završila konferencija o lijekovima

Autor: hspa
DUBROVNIK, 7. svibnja 2013. (Hina) - U Dubrovniku je danas završila Međunarodna konferencija o regulativi lijekova "EU28:znanost, lijekovi zdravlje - regulativni sustav za budućnost".

U radu skupa sudjelovalo je 250 sudionika, predstavnika državne uprave, javnog sektora i farmaceutske industrije iz zemalja članica EU, Hrvatske, Albanije, BiH, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Kosova.

Kako je istaknuo Luka Vončina, pomoćnik ministra zdravlja i predsjednik Upravnog odbora Agencije za lijekove i medicinske proizvode, skup je bio izvrsna prigoda da se ukaže na javno-zdravstvene i regulativne izazove, ali i na napredak na područjima lijekova koji je postignut u proteklih nekoliko godina.

"Našim pacijentima danas su osigurani brojni inovativni generički lijekovi koji daju veliki doprinos u terapiji i sigurnom liječenju pacijenata, a postignut je i veliki napredak u intenzivnom praćenju i informiranju o nuspojavama kod lijekova" kazao je Vončina.

Konferencija, koja se održavala pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, imala je cilj pružiti pregled europskog zakonodavstva u lijekovima te potaknuti razmjenu znanja, dijalog i suradnju hrvatskih i europskih stručnjaka iz regulatornih tijela i farmaceutske industrije na području regulative lijekova.

(Hina) xddub ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙