FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 7. svibnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 7. svibnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 7. svibnja.

ZAGREB - Na završnom predstavljanje Vladinih mjera za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva "ProInvest", uvodno će govoriti predsjednik Vlade Zoran Milanović, a potom će članovi Vlade predstaviti ključne mjere iz svojih resora (9,30 sati, kongresna dvorana Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15).

U okviru ProInvesta održat će se i dvije panel rasprave na kojima će nadležni ministri odgovarati na pitanja poduzetnika vezana uz restrukturiranje i investicije (12 sati). Također bit će predstavljeni i rezultati ankete o zaprekama koja je provedena u svih pet gradova u kojima je projekt ProInvest predstavljen, uključujući i Zagreb (14 sati). Skup, koji će se održati na Zagrebačkom velesajmu, završit će izjavama za medije potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i fondova EU Branka Grčića i resornih ministara (14,30 sati).

ZAGREB - Centar za EU Hrvatske gospodarske komore i Centar izvrsnosti Ministarstva vanjskih i europskih poslova organizatori su konferencije "Koliko smo spremni za članstvo i fondove EU-a?" Konferencija je podijeljena na tri panela - Politički izazovi ulaska Hrvatske u EU, Ekonomski izazovi ulaska Hrvatske u EU i Izazovi korištenja fondova EU. Cilj je otvoriti raspravu i upoznati sudionike s političkim i ekonomskim izazovima koje nosi pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, a posebice ukazati na važnost kvalitetnog korištenja fondova EU koji su na raspolaganju Hrvatskoj po ulasku u EU i utjecaju na njezin razvoj. O tome i drugim pitanjima, govorit će osobe iz političkog, gospodarskog, bankarskog i diplomatskog sektora kao i predstavnici institucija odgovornih za programiranje i provedbu fondova EU-a (13 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Poslovodstvo Podravke predstavit će na konferenciji za novinare Podravkinu edukativnu kampanju "Okusi za sve jezike" čiji je pokrovitelj Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Tom se kampanjom kroz niz aktivnosti obilježava ulazak Hrvatske u Europsku uniju, s naglaskom na cjeloživotno obrazovanje i učenje stranih jezika (11 sati, uredi Podravke, Zavrtnica 17/2).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙