FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana komemoracija Branku Vukeliću

Autor: vhor
KARLOVAC, 6. svibnja 2013. (Hina) - Komemoracija preminulom Branku Vukeliću, bivšem ministru gospodarstva i obrane RH i visokom dužnosniku HDZ-a iz kojeg je nedavno istupio, održana je danas u karlovačkoj velikoj Gradskoj vijećnici.

Željko Goršić, koji je bio pomoćnik Branku Vukeliću u vrijeme kada je bio ministar obrane, kazao je da je Vukelić bio pravi vođa i motivator suradnika, uvijek pun ideja i uvijek ispred svih. Uz riječi da je Vukelić bio veliki strateg, napomenuo je da je svoje projekte ipak radio bez velike pompe te da se nikada nije dodvoravao ljudima.

Željko Gojšić, Vukelićev bliski suradnik u Gradu Karlovcu kazao je da je Vukelić ostavio velik pečat na Grad, Županiju i Hrvatsku, te da će njegovo ime jednoga dana biti upisano zlatnim slovima u povijesnice, ali je dodao da "većina nas toga danas nismo svjesni".

Diskretno se osvrnuo na probleme u stranci iz koje je Vukelić ove godine istupio, te je kazao da je uvjeren da ime Branka Vukelića neće još dugo biti zavijeno zavjerom šutnje kako je to bilo u posljednje vrijeme.

U Knjigu žalosti u koju su se nakon komemoracije upisivali rodbina, prijatelji i suradnici, Damir Jelić upisao je "Čovjek snuje, samo Bog određuje. Neka te u vječnosti čuvaju anđeli. Iz srca, Damir Jelić".

Gradonačelnik Damir Jelić (HDZ) pozvao sve građane da se pridruže posljednjem ispraćaju Branka Vukelića danas u 17 sati u Vukmaniću kod Karlovca.

Branko Vukelić umro je nakon duge i teške bolesti 3. svibnja u 56. godini života u karlovačkoj Općoj bolnici.

(Hina) xvhor ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙