FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 4. svibnja 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LOS ANGELES - Veterani svjetskog rocka Rolling Stonesi u petak su navečer u Los Angelesu pokrenuli sjevernoameričku turneju "50 and Counting", kojom obilježavaju pola stoljaća na sceni. Nakon 17 koncerata u SAD-u i Kanadi, britanski rockeri u lipnju će svirati na Glastonburyju, najvećem festivalu u svojoj domovini, i mjesec kasnije u londonskom Hyde parku. Turneja je krenula u dvorani Staples Center koja prima 19 tisuća posjetitelja. Još 24 sata prije koncerta Stonesi su imali problema s prodajom skupih ulaznica. Rasprodan je bio samo najjeftiniji dio dvorane koji se prodavao po 85 dolara (490 kuna). Skuplje ulaznice, od 250 (1400 kuna) pa čak do 600 dolara (3450 kuna), još su bile u prodaji u četvrtak. Menadžment grupe je stoga dan prije koncerta u prodaju pustio još 500 ulaznica po najjeftinijoj cijeni.

LONDON - Šezdesetdevetogodišnji britanski komičar, glumac i pisac Michael Palin, koji se proslavio kao jedan od utemeljitelja komičarske skupine Monty Python, ovogodišnji je dobitnik ugledne nagrade BAFTA Fellowship za pet desetljeća dug doprinos zabavi i televiziji, javlja u petak Reuters. Priznanje Britanske akademije za filmsku i televizijsku umjetnost će Palinu biti uručeno na svečanosti 12. svibnja. Prema Palinovim riječima, "velika je čast" za svakog koji radi na televiziji biti nagrađen to prestižnom nagradom. "Uvelike sam svjestan da je za svaki uspjeh koji sam ostvario zaslužan timski rad. Cijelu sam karijeru blagoslovljen inspiracijom i potporom drugih", kazao je Palin. On je 1988. dobio BAFTA nagradu za najbolju sporednu ulogu u filmu "Riba zvana Wanda". Krajem 80-ih okrenuo se putopisnim dokumentarcima, pojavljujući se u dokumentarnim filmovima "Put oko svijeta u 80 dana", "Od Pola do Pola" i u najnovijem "Brazil s Michaelom Palinom". Palin je televizijskim putopisom popratio i Hrvatsku u sklopu serije Nova Europa Michaela Palina u kojoj je proputovao i snimao u 20 zemalja središnje, istočne i jugoistočne Europe. U Hrvatskoj je 2008. i objavljen prijevod njegove knjige Nova Europa.

ZAGREB - Divovska gumena patka, visoka 16,5 metara, od četvrtka plovi hongkoškom lukom na veliko veselje građana i turista, prenosi CNN. Radi se o umjetničkoj instalaciji na napuhavanje nizozemskog umjetnika Florentijna Hofmana, koji s njom već nekoliko godina obilazi svijet kako bi "širio harmoniju među ljudima". Već prvoga dana patku je došlo pogledati nekoliko tisuća ljudi. Hofman je CNN-u kazao da je oduševljen takvim odazivom. Otkako je krenula na svoje putovanje svijetom, gumena patka je već posjetila Osaku, Sydney, Sao Paolo i Amsterdam. U luci u Hong Kongu bit će usidrena do 9. lipnja kada će biti ispuhana i spremna za selidbu na novu destinaciju.Hofman kaže da su sljedeća postaja Sjedinjene Države. Ali po svom običaju, točnu lokaciju zadržat će u tajnosti do posljednjeg trenutka.

LOS ANGELES - Znanstvenici s kalifornijskog sveučilišta Berkeleyja otkrili su da prosječna korisnica ruža za usne može na dan unijeti 20 posto veću količinu teških metala od maksimalno dopuštene doze za čovjeka, prenose američki mediji. Neki od najpopularnijih ruževa i sjajila za usne među sastojcima imaju stvari koje baš i nisu tako lijepe. Istraživači s Berkleyja ispitali su 32 različita proizvoda za usne koji se mogu kupiti u američkim trgovinama i u njima otkrili koncentracije olova, kadmija, kroma, aluminija i još pet teških metala. U nekima su koncentracije dovoljno visoke da izazovu zabrinutost za zdravlje, odnosno povećani rizik za razvoj raka i za neurološke poteškoće. Osobe koje se ruževima za usne koriste u prosječnim količinima mogu u organizam apsorbirati oko 24 miligrama proizvoda na dan, a one koje se 'mažu' češće čak i do 87 miligrama, objavili su znanstvenici. Nakon što je izmjerena količina metala u proizvodima, došlo se do zaključka da prosječna korisnica ruža za usne može u organizam unijeti 20 posto veću, ili čak i više od toga, količinu aluminija, mangana i kadmija od dnevno dopuštene.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙