FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: mtau
ZAGREB, 2. svibnja 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Beyonce, Jennifer Lopez i Florence and The Machine bit će među zvijezdama na četverosatnom humanitarnom koncertu u Londonu sljedeći mjesec čiji je cilj sakupiti sredstva za projekte kojima se želi poboljšati zdravlje i obrazovanje žena širom svijeta. Koncertom 1. lipnja na londonskom stadionu Twickenham mogla bi se, ako se prodaju sve karte, skupiti sredstva za najmanje 120 projekata kojima se želi pomoći djevojkama i ženama u 70 država svijeta. U organizaciji kampanje Chime for Change, uz sponzorstvo talijanske modne kuće Gucci, svaki kupac karte moći će izabrati koji projekt svojom kartom želi financirati. Beyonce, koja se trenutno nalazi na europskoj turneji, imat će 45-minutni nastup. Pridružit će joj se, među ostalima, Lopez, John Legend i Ellie Goulding. Cijena karata je od 55 do 95 britanskih funti, a u prodaji ih je 52.000.

ZAGREB/LOS ANGELES - Mariah Carey i Nick Cannon zatvorili su Disneyland u Californiji kako bi peti put obnovili svoje bračne zavjete te obilježili petu godišnjicu braka, javljaju u srijedu američki mediji. Pjevačica i voditelj showa America's Got Talent svake godine obnavljaju svoje zavjete 30. travnja, a na taj dan rođeni su i njihovi blizanci Monroe i Moroccan koji su napunili dvije godine. Carey je stigla na svečanost u Pepeljuginoj kočiji u obliku bundeve u bijeloj haljini nalik vjenčanici. Mariah je suprugu čestitala godišnjicu i na Twitteru. "Sretna peta (!!!!) godišnjica najboljem suprugu na cijelom svijetu...", napisala je. Carey (43) i Cannon (32) vjenčali su se na Bahamima 2008. godine.

LOS ANGELES - Kultni američki redatelj Woody Allen sprema se ovog ljeta ponovno snimati u Francuskoj, ovog puta na jugu zemlje, a uloge svom novom filmskom projektu dodijelio je Britancu Colinu Firthu i američkoj glumici Emmi Stone, izvijestili su njegovi producenti. Film još uvijek nema radni naslov, no zna se da će se snimati na jugu Francuske, rekli su producenti Letty Aronson i Stephen Tennenbaum koji s Allenom surađuju posljednjih petnaest godine. "Woody Allen će ovog ljeta snimati film i ponovno će surađivati s direktorom fotografije Dariusom Khondijem i kostimografkinjom Soniom Grande", rekli su producenti. Ovo je osma Allenova europska turneja, nakon kratkog povratka u SAD gdje je snimio film "Blue Jasmine" s Cate Blanchett i Alecom Baldwinom koji će se u SAD-u početi prikazivati krajem srpnja, a u europskim kinima krajem rujna.

ZAGREB/OSLO - Pušenje bi moglo predstavljati veću prijetnju za zdravlje žena nego muškaraca, a studija je pokazala da žene koje puše imaju veći rizik da obole od karcinoma od muškaraca, otkrili su norveški znanstvenici, a prenosi BBC. Oni su proučili medicinske kartone 600.000 pacijenata i otkrili su da je rizik od raka crijeva povezan s pušenjem dvostruko veći kod žena nego kod muškaraca. Žene koje puše imale su 19 posto povećani rizik od razvoja te bolesti dok je kod muških pušača taj rizik iznosio 9 posto. Žene koje su počele pušiti sa 16 godina ili mlađe i one koje su pušile desetljećima imale su značajno povećan rizik da obole od te bolesti. Znanstvenici sa Sveučilišta u Tromsu, koji su proveli istraživanje, izjavili su da je to prva studija koja je pokazala da žene, iako puše manje od muškaraca, ipak više obolijevaju od raka crijeva. Međutim, studija nije uključila druge čimbenike koji bi mogli utjecati na rizik od te vrste raka, kao što su alkohol i prehrana. U svakom slučaju, studija ukazuje na to da bi žene mogle biti biološki osjetljivije na toksične učinke duhanskog dima. Već se odranije zna da žene koje puše povećavaju rizik od srčanog udara. Kada se radi o pasivnom pušenju, skupina australskih znanstvenika utvrdila je da tinejdžerice izložene duhanskom dimu imaju niže razine "dobrog" kolesterola, a pasivno pušenje nije na isti način utjecalo na dječake. Po studiji koja je provedena na više od milijun žena utvrdilo se da će one koje prestanu pušiti do dobi od 30 godina u potpunosti izbjeći rizike ranijeg umiranja od bolesti povezanih s pušenjem.

(Hina) xmaš ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙