FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 29. travnja 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

MIAMI

Bivši košarkaš Michael Jordan (50) oženio se u subotu svojom djevojkom Yvette Prieto (35), koju je upoznao 2008. godine, prenosi magazin People. Vjenčanje je održano u jednoj crkvi u Palm Beachu pred 500 uzvanika, a stotine gostiju potom se pridružilo mladencima na prijemu u luksuznom golf klubu. Golf je velika Jordanova strast. Brak s Yvette Prieto drugi je u koji je stupio Jordan. Prvi je s bivšom ženom Juanitom razvrgnuo 2006. godine nakon 17 godina zajedničkog života. Deset godina nakon odlaska u igračku mirovinu, "Air Jordan" još uvijek je poznat u cijelom svijetu. Jordan je osvojio šest naslova prvaka profesionalne američke košarkaške NBA lige s Chicago Bullsima.

LONDON

Politika strogih mjera štednje ima razarajući učinak na zdravlje ljudi u Europi i sjevernoj Americi, povećava stope samoubojstava, depresiju, pospješuje zarazne bolesti te sužava pristup lijekovima i medicinskoj skrbi, pokazuje istraživanje Davida Stucklera, političkog ekonomista na Sveučilištu Oxford, i Sanjaya Basua, profesora medicine i epidemiologa na Sveučilištu Stanford. U radu koji će biti objavljen ovaj tjedan, istraživači upozoravaju na više od 10 tisuća samoubojstava i do milijun dijagnosticiranih slučajeva depresije u razdoblju koje nazivaju velikom recesijom, koju prate mjere štednje diljem Europe i sjeverne Amerike. U Grčkoj, potezi poput rezanja proračuna za prevenciju HIV-a koincidiraju s rastom učestalosti virusa za više od 200 posto od 2011. godine, što je djelomično potaknuto i povećanjem zloporabe droga uslijed 50-postotne stope nezaposlenosti mladih, kažu istraživači. Grčka se suočila i s povratkom malarije, nakon smanjenja proračuna za prskanje komaraca.

KAIRO

Egipatski turistički menadžeri tijekom vikenda su u luksuznom ljetovalištu Hurghadi proslavili otvaranje hotela u kojemu se neće točiti alkoholna pića, što je korak koji bi, kako se nadaju, trebao privući i vrlo konzervativne muslimanske turiste u to popularno turističko odredište. Hotel Roi jedan je od prvih "bezalkoholnih" hotela otvorenih na egipatskoj obali Crvenog mora. Unatoč strahovanjima da bi takav i njemu slični hoteli mogli odbiti strane turiste čiji je broj značajno pao nakon pobune u kojoj je 2011. s vlasti svrgnut Hosni Mubarak, vlasnik hotela Jaser Kamal smatra da otvaranje hotela u kojemu se neće točiti alkohol nema nikakva političkog značaja, već ga treba gledati kao sasvim novu ponudu turistima koji se odluče za takvu ponudu. Hotel ima 134 sobe i 35 apartmana. Na vrhu građevine je bazen koji će koristiti isključivo žene, što je još jedna prednost kada je o konzervativnim muslimanskim turistima riječ.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙