FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo- za četvrtak, 2. svibnja

Autor: tper
ZAGREB, 1. svibnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 2. svibnja.

ZAGREB - Svečanost primopredaje potvrde o preuzimanju radova i otkrivanju spomen-ploče u povodu završetka IPA projekta Signalno-sigurnosni uređaji na Zagreb Glavnom kolodvoru. Projekt je vrijedan 11,4 milijuna eura, od čega je 85 posto bespovratnih sredstava EU, a 15 posto sredstva državnog proračuna. Svečanosti će nazočiti potpredsjednik Europske komisije i povjerenik za promet Siim Kallas, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić (8,40 sati, I. peron Zagreb Glavni kolodvor).

VARAŽDIN - Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak boravit će u Varaždinu gdje će posjetiti tvornicu Solvis (15,30 sati), a potom će se sastati s poslovodstvom Varteksa (16,30 sati). Nakon zatvorenih radnih sastanaka ministar i njegovi domaćini dat će izjave za medije (17,30 sati, Gradska vijećnica, Trg kralja Tomislava).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) na konferenciji za novinare predstavit će planirane aktivnosti HGK vezane uz obilježavanje ulaska Hrvatske u EU (11,30 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za veljaču iznosila je 5.447 kuna te je u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec nominalno viša za 1,6 posto, a realno niža za 3,2 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U veljači je 12. mjesec zaredom nastavljen realni pad prosječnih neto plaća u Hrvatskoj na godišnjoj razini. Na mjesečnoj razini, u odnosu na siječanj 2013., prosječna neto plaća isplaćena za veljaču ove godine nominalno je niža za 1,5 posto, a realno je pala za 1,8 posto. Najviša prosječna neto plaća za veljaču isplaćena je u promidžbi i istraživanju tržišta i iznosila je 11.555 kuna. Najnižu su pak prosječnu neto plaću za veljaču, od 2.813 kuna, imali zaposleni u proizvodnji odjeće.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙