FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodna konferencija "Mitovi o turizmu" u Zadru 9.-12. svibnja

Autor: tmis
ZAGREB, 25. travnja 2013. (Hina) - Konferencija "Mitovi u turizmu" u Zadru će od 9. do 12. svibnja okupiti vodeće znanstvenike u raznovrsnim područjima istraživanja turizma koji će iznijeti najnovije trendove u promociji, motivaciji i financijskim učincima turizma.

Konferenciju zajednički organiziraju Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru te Katedra za turizam Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Prodekanica za međunarodnu suradnju i glavna urednica časopisa Acta Turistica zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Nevenka Čavlek ističe kako će konferencija okupiti niz stručnjaka i znanstvenika s područja turizma.

To je ujedno prvi put da se takva jedna konferencija na toj razini organizira u Hrvatskoj, okupit će predavače sa sveučilišta iz Njemačke, Finske, Norveške, Izraela, Velike Britanije, SAD-a, Australije, Hong Konga, Kine, Vijetnama, Slovenije i Hrvatske, pa Čavlek vjeruje u dobar efekt konferencije za hrvatski turizam.

Cilj konferencije je na multidisciplinaran način izazvati znatiželju i pružiti teme za razmišljanje i znanstvenicima i praktičarima u turizmu vezane za održiv razvoj turizma i kako ga postići, dodaje Čavlek.

Napominje i da unatoč sve većem broju akademskih ustanova koje se bave turizmom i turističkih programa još uvijek diljem svijeta postoji bezbroj mitova o turizmu koje treba (raz)riješiti, poput onog je li turizam ili nije industrija, koliko su važne i relevantne turističke prognoze, zaostaje li teorija za praksom i druge.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙