FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 9. travnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 9. travnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 9 travnja.

PETRČANE - "Poduzetništvo i rizični kapital - produbljivanje veza između američkih tvrtki i poduzetnika jugoistočne Europe" - tema je ovogodišnjeg, trećeg po redu Brown Foruma koji se održava u Petrčanima, kod Zadra. Sudionici foruma razmatrat će kako financijske i administrativne potpore poduzetništvu mogu pridonijeti gospodarskom rastu u regiji, a kroz četiri panel diskusije raspravljat će o ulozi poduzetnika u gospodarskom rastu, podršci javnog sektora poduzetnicima, privlačenju investicija u dobre projekte te izgradnji nove generacije poduzetnika. Organizatori Foruma su Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo gospodarstva, Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu, HGK i HUP (9,00 sati, Falkensteiner Hotel, Petrčane).

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu bit će otvorene tri sajamske priredbe - 55. međunarodni sajam obrtništva, 37. međunarodni sajam graditeljstva i opremanja i 22. međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda "Interklima". Na sajmovima, koji se održavaju od 9. do 13. travnja, predstavit će se 198 izlagača iz 13 zemalja. Zemlja partner je Kraljevina Maroko čiji izlagači izlažu na sajmu Obrtništva. Sajmove prati bogat stručno-popratni program, kao što su tradicionalni Obrtnički forum, Dan graditelja, međunarodni skup o trgovini itd. (11,00 sati, paviljon 5 ZV-a, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - U sklopu 55. međunarodnog sajma obrtništva, koji se održava na Zagrebačkom velesajmu, održat će se Obrtnički forum, tradicionalni susret predstavnika Vlade i obrtnika. Tema ovogodišnjeg foruma je "Zakon o obrtu - prijedlozi izmjena", a sudionici će raspravljati o ključnim promjenama koje predviđa novi Zakon o obrtu, iskustvima drugih zemalja u donošenju i provedbi takvih zakona, kao i o zahtjevima hrvatskih obrtnika u donošenju novog zakona o obrtu u korist očuvanja i razvoja hrvatskog obrtništva (13,00 sati, ZV, dvorana Brijuni, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Sudionici ovogodišnje, 9. međunarodne konferencije o hrvatskom tržištu nekretnina raspravljat će o planu razvoja Hrvatske u Europskoj uniji te nizu konkretnih mjera i postupaka koji se na to odnose. Uz ostalo, raspravljat će o trenutačnom stanju i poziciji Hrvatske u odnosu na druge europske zemlje vezano uz tržište nekretnina te kako će ulazak Hrvatske u EU utjecati na to tržište. Također će biti riječi o načinima kako pokrenuti investicijske projekte, zelenoj gradnji i novim investicijama, ulozi i značaju EU fondova u razvoju hrvatskog gospodarstva, turizmu i marinama, razvoju golf projekata itd. Prema najavama organizatora konferencije, tvrtke Filipović poslovno savjetovanje, tijekom dvodnevne konferencije održat će se više od 20 panela, na kojima će predavati više od 115 predavača (9,00 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Na koji način i s kojim ciljem restrukturirati javna poduzeća - tema je okruglog stola "Restrukturiranje javnih poduzeća". Okrugli stol se organizira u sklopu projekta "Financijska industrija i korporativno restrukturiranje", organizatori su Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska udruga banaka, a partner magazin Banka (10,00 sati, HND, Perkovčeva 2).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙