FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 12. travnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 12. travnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 12. travnja.

SISAK - Tvrtka ABS Sisak na prigodnoj će svečanosti obilježiti početak rada čeličane, a svečanosti će, kako je najavljeno, biti nazočan i premijer Zoran Milanović. Na konferenciji za novinare, koja će se održati prije svečanosti otvorenja, predstavnici grupe Danieli, društva ABS Italija i tvrtke ABS Sisak izvjestit će o investiciji te daljnjim planovima. Talijanska grupa Danieli je u lipnju prošle godine preuzela Željezaru Sisak. Danieli, odnosno njena metalurška kompanija Acciaierie Bertoli Safau (ABS) tada je za oko 30,4 milijuna američkih dolara kupila sisačku željezaru od američke kompanija Commercial Metals Company (CMC) (10,30 sati konferencija za novinare; 12,30 sati svečanost početka rada čeličane, ABS Sisak, Braće Kavurića 12).

ZAGREB - Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Sabor HTZ-a na svojim će sjednicama razmotriti aktualnu turističku problematiku, među kojom i najnovije stanje na tržištima. Turističko vijeće HTZ-a će uz ostalo odlučiti o raspisivanju postupka nabave usluga za izradu strateškog marketinškog plana hrvatskog turizma za razdoblje 2014. do 2018. (11,00 sati TV HTZ; 12,30 sati Sabor HTZ, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

LIPOVLJANI - Talijanska tvrtka Florian grupa, investitor u hrvatsku drvnu industriju, na susretu s novinarima će izvijestiti o otvaranju novog proizvodnog pogona u svojoj tvornici Lipovljani Lignunum u koji je uloženo 37 milijuna kuna te planovima za iduće razdoblje (11,30 sati, Lipovljani Lignum, Industrijska b.b).

ZAGREB - U organizaciji HGK-Komore Zagreb održat će se tematska sjednica Gospodarskog vijeća na temu kako će ulazak u EU utjecati na odnose Hrvatske i Turske, s naglaskom na gospodarske odnose, promjene u viznom režimu itd. (10,00 sati, Komora Zagreb, Draškovićeva 45).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙