FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat vozača tužit će stečajnu sutkinju i stečajnu upraviteljicu Croatia busa

Autor: dmar
ZAGREB, 23. travnja 2013. (Hina) - Sindikat hrvatskog vozača najavio je danas da će podnijeti kaznene prijave protiv stečajne sutkinje Vesne Malenice i stečajne upraviteljice Marije Vujčić Turkulin jer su kršile zakon tijekom vođenja stečajnog postupka u Croatia busu i time oštetile vjerovnike za više od 100.000 kuna.

Po tvrdnjama predsjednika sindikata Miljenka Gočina, Marija Vujčić Turkulin smijenjena je s mjesta stečajne upraviteljice u prosincu 2011. godine, no sutkinja Malenica omogućila joj je da još godinu i dva mjeseca nastavi primati plaću u Croatia busu kao stečajna savjetnica po ugovoru o djelu.

Vojčić Turkulin smijenjena je na zahtjev radnika vjerovnika koji su joj zamjerili da ništa nije učinila na ozdravljenju i eventualnoj prodaji tvrtke koja je u stečaju od 2009. godine, rekao je novinarima Gočin.

Ipak, u veljači ove godine Malenica ju je vratila na mjesto stečajne upraviteljice Croatia busa koji bi sutra na Skupštini vjerovnika napokon trebao biti prodan, kaže Gočin.

Croatia bus još je devedesetih godina tijekom privatizacije ostao bez vrijednog zemljišta u središtu Zagreba, a zbog toga i raznih financijskih malverzacija na štetu tvrtke višegodišnju kaznu zatvora dobio je tadašnji direktor i većinski vlasnik Leon Sulić.

Sada je tom prijevozničkom poduzeću ostalo stotinjak zaposlenih i koncesije na neke autobusne linije, a Odbor vjerovnika procijenio je vrijednost tvrtke u stečaju na pet milijuna kuna. Istodobno, tražbine su prešle iznos od 50 milijuna kuna, a najveći vjerovnici su država i Hypo leasing.

Gočin tvrdi da će poduzeće sutra najvjerojatnije biti prodano Tomislavu Sajku, autoprijevozniku koji Croatia busu iznajmljuje nekoliko autobusa.

(Hina) xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙