FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 23. travnja

Autor: jnah
ZAGREB, 23. travnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 23. travnja:

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja zasjedanje raspravom o konačnom tekstu izmjena Zakona o šumskom reprodukcijskom materijalu, koji predviđa završnu tehničku prilagodbu nacionalnog zakonodavstva europskim propisima u području šumskog reprodukcijskog materijala. Zakon se u tom smislu usklađuje s europskim direktivama o stavljanju na tržište šumskog reprodukcijskog materijala, prvenstveno u odnosu na uvoz, odnosno činjenicu da po pristupanju u EU Hrvatska postaje dijelom jedinstvenog tržišta, pa više nema uvoza iz država članica Unije, već se uvodi novi termin "premještanje" (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ŠIBENIK/KAŠTEL SUĆURAC - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović prisustvovat će otvorenju 10. međunarodnog simpozija "Humanitarno razminiranje 2013." Trodnevni simpozij i sajam organiziraju Hrvatski centar za razminiranje i HCR - Centar za testiranje, razvoj i obuku (9,30 sati, Hotel "Ivan", Solaris Holiday Resort). Nakon toga predsjednik Josipović će u Kaštel Sućurcu posjetiti maslinik Poljoprivredne braniteljske zadruge "Lintar" i posaditi novu sadnicu masline (12 sati).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Zoran Milanović i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić posjetit će Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER). Nakon prezentacije o FER-u i Inovacijskom centru predviđeno je da se premijer obrati nazočnima, a potom će obići demonstracijske eksponate u Galeriji tog fakulteta (11 sati, FER, Unska 3).

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media sutra se ponovno očekuje svjedočenje Mate Miše Kovača, fratra Slavena Milanovića Litre i čelnika bosanskohercegovačkog HDZ-a 1990. Martina Raguža i Bože Ljubića. Osim njih na klupi za svjedoke bi se trebala pojaviti i Anita Lončar Papeš, vlasnica tvrtke Anilon koja je surađivala s Fimi medijom preko koje je, po tvrdnjama tužiteljstva, iz državnih institucija i tvrtki izvučeno više od 70 milijuna kuna (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - U povodu objave publikacije Rad na suočavanju s prošlošću - Priručnik za organizacije civilnoga društva, Centar za suočavanje s prošlošću Documenta organizira razgovor na temu "Suočavanje s prošlošću nekad i sad. Do kuda smo stigli, a što je pred nama?". Na tribini sudjeluju, među ostalima, profesor političke filozofije Žarko Puhovski, mirovna aktivistkinja Katarina Kruhonja, Gordan Bosanac iz Centra za mirovne studije (od 11 do 13 sati, Kuća ljudskih prava Zagreb, Selska cesta 112 c).

ZAGREB - Čelnici 11 sindikata javnih i državnih službi najavit će niz akcija protiv Vladine politike štednje i rezanja plaća zaposlenima u javnim i državnim službama za tri posto. Sindikalci će na konferenciji za novinare izvijestiti o raspoloženju sindikalnog članstva nakon smanjenja plaća i mogućim prosvjednim akcijama idućih mjeseci, što uključuje i blokiranje sustava javnih i državnih službi (11,30 sati, Velika dvorana Hrvatskog šumarskog društva, Mažuranićev trg 11).

RIJEKA - Udruga građana "Riječki val", u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, organizira okrugli stol "Zdravstvena industrija u Rijeci i regiji – od strategije do realizacije", na kojem će se kroz niz izlaganja predstaviti osnovni pojmovi zdravstvene industrije, strategija razvoja zdravstvene industrije Primorsko-goranske županije, uspješno realizirani projekti, projekti u realizaciji te planirani projekti zdravstvene industrije u našem kraju (18 sati, Velika predavaonica Medicinskog fakulteta, Braće Branchetta 20).

VUKOVAR - Regionalna koordinacija udruženja/udruga porodica/obitelji nestalih osoba/lica s područja bivše Jugoslavije održat će konferenciju za novinare po završetku sastanka Povjerenstva za zatočene i nestale Vlade RH, Komisije za nestala lica Vlade RS i predstavnika udruga obitelji nestalih iz dviju zemalja (13,30 sati, hotel "Lav").

VARAŽDIN - Svečano otvaranje table s imenom Parka 7. gardijske brigade Hrvatske vojske "Puma". Gradsko vijeće Varaždina u ožujku je donijelo odluku da se parku da ime po toj brigadi, koja je sjedište tijekom Domovinskog rata imala u Varaždinu (11,30 sati, parkiralište kod Hotela Turist).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Davor Marković

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙