FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 23. travnja

Autor: uand
ZAGREB, 23. travnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 23. travnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja zasjedanje raspravom o konačnom tekstu izmjena Zakona o šumskom reprodukcijskom materijalu, koji predviđa završnu tehničku prilagodbu nacionalnog zakonodavstva europskim propisima u području šumskog reprodukcijskog materijala. Zakon se u tom smislu usklađuje s europskim direktivama o stavljanju na tržište šumskog reprodukcijskog materijala, prvenstveno u odnosu na uvoz, odnosno činjenicu da po pristupanju u EU Hrvatska postaje dijelom jedinstvenog tržišta, pa više nema uvoza iz država članica Unije, već se uvodi novi termin "premještanje" (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ŠIBENIK/KAŠTEL SUĆURAC - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović prisustvovat će otvorenju 10. međunarodnog simpozija "Humanitarno razminiranje 2013." Trodnevni simpozij i sajam organiziraju Hrvatski centar za razminiranje i HCR - Centar za testiranje, razvoj i obuku (9,30 sati, Hotel "Ivan", Solaris Holiday Resort). Nakon toga predsjednik Josipović će u Kaštel Sućurcu posjetiti maslinik Poljoprivredne braniteljske zadruge "Lintar" i posaditi novu sadnicu masline (12 sati).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Zoran Milanović i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić posjetit će Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER). Nakon prezentacije o FER-u i Inovacijskom centru predviđeno je da se premijer obrati nazočnima, a potom će obići demonstracijske eksponate u Galeriji tog fakulteta (11 sati, FER, Unska 3).

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media sutra se ponovno očekuje svjedočenje Mate Miše Kovača, fratra Slavena Milanovića Litre i čelnika bosanskohercegovačkog HDZ-a 1990. Martina Raguža i Bože Ljubića. Osim njih na klupi za svjedoke bi se trebala pojaviti i Anita Lončar Papeš, vlasnica tvrtke Anilon koja je surađivala s Fimi medijom preko koje je, po tvrdnjama tužiteljstva, iz državnih institucija i tvrtki izvučeno više od 70 milijuna kuna (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Čelnici 11 sindikata javnih i državnih službi najavit će niz akcija protiv Vladine politike štednje i rezanja plaća zaposlenima u javnim i državnim službama za tri posto. Sindikalci će na konferenciji za novinare izvijestiti o raspoloženju sindikalnog članstva nakon smanjenja plaća i mogućim prosvjednim akcijama idućih mjeseci, što uključuje i blokiranje sustava javnih i državnih službi (11,30 sati, Velika dvorana Hrvatskog šumarskog društva, Mažuranićev trg 11).

ZAGREB - Noć knjige, manifestacija koja promiče važnost čitanja, otvara se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu tribinom "Knjigovornica – razgovor o načinima poticanja čitanja", kada će biti predstavljeni rezultati najnovijeg istraživanja tržišta knjiga u Hrvatskoj i otvoriti izložba "Kadar za čitanje" (18 sati, predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Utakmica 8. kola Lige za prvaka košarkaškog PH Cibona - Kvarner 2010 (18 sati, KC Dražen Petrović).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙